ضوابط معاملاتی جدید مهمترین عامل در تداوم روند نزولی
یک کارشناس بازار سرمایه با بیان این مطلب عنوان کرد: ضوابط معاملاتی جدید به گونه ای طراحی شده که در آن تنها به طرف عرضه سهام توجه شده و تقاضا برای خرید سهام مورد غفلت قرار گرفته است. به گونه ای که در پی اجرای روش جدید سفارش گیری، بازار سهام به سمت یک طرفه شدن پیش رفته و توجه ویژه ای به مقوله نقدشوندگی در روش جدید معاملاتی بورس اعمال نشده است.
فریبرز پرنا ضوابط معاملاتی جدید را غیر کارشناسی و غیر منطقی دانست و در این خصوص اظهار داشت: روش جدید سفارش گیری که بسیاری از مدیران سازمان بورس بر تداوم اجرای آن اصرار دارند، غیر منطقی است و حذف آن جهت بهبود روند معاملات بورس ضروری به نظر می رسد.
وی در ارتباط با روند آتی بورس طی سال آینده بیان کرد: در صورت تداوم روند فعلی، بازار سهام حالت مصنوعی به خود خواهد گرفت. از این رو در صورت برداشته شدن ضوابط معاملاتی جدید انتظار می رود بازار سهام به حالت طبیعی و متعادل خود باز گردد.
این در حالی است که با توجه به موفقیت های حاصل شده در بحث مذاکرات هسته ای ایران و وعده های دولت در راستای حفظ ارزش پولی کشور و حمایت از بخش های تولیدی و صنعتی در کنار افت قیمت سهام اغلب شرکت های بورسی روند رو به رشد شاخص کل و بازار سهام طی سال آینده چندان دور از ذهن نخواهد بود.
این مقام مسئول همچنین در بیان صنایع پربازده بورس طی سال آینده تصریح کرد: به نظر می رسد معرفی صنایع پرپتانسیل بورس به متغیرهای مختلف همچون نتایج نهایی مذاکرات هسته ای ایران بستگی داشته باشد، به گونه ای که در صورت حصول نتیجه مثبت از آن ریسک سرمایه گذاری در بورس کاهش خواهد یافت و مانع از خروج سرمایه ها از این بازار خواهد شد.
صنایع برتر سال 93
این کارشناس بازار سرمایه صنایع دارو و سیمان را جزو صنایع پربازده برشمرد و گفت: اگرچه گروه های مذکور به دلیل درصد پایین میزان نقدشوندگی سهام آنها کمتر مورد توجه سرمایه گذاران قرار گرفته اند، اما بودجه سال آتی خود را نسبت به سایر صنایع مناسب تر طراحی کرده اند به طوریکه به نظر می رسد از پتانسیل رشد سودآوری و صعود قیمت ها برخوردار باشند.
پرنا در خاتمه پیرامون شرکت های پالایشی نیز گفت: مجموعه های فعال در این گروه در حالی طرح های توسعه ای خود را بر مبنای نرخ ارز ارزان قیمت طراحی کرده اند و منابع مالی مورد نیاز اجرای آنها را از طریق دریافت وام های ارزی با همان نرخ ها تأمین کرده اند که در حال حاضر می بایست این بدهی ها را براساس نرخ ارز آزاد تسویه کنند. برهمین اساس موضوع تسویه بدهی های ارزی با ارز آزاد از جمله چالش های اساسی مجموعه های مذکور به شمار می رود و به نظر می رسد چندان از پتانسیل رشد سودآوری طی سال آتی برخوردار نباشند.
منبع: بورس نیوز
دیدگاهتان را بنویسید