تعرفه 26 درصدی واردات شکر برای سال جدید
معاون مالی انجمن قند و شکر با بیان این مطلب به خبرنگار بورس نیوز عنوان کرد: افزایش بی رویه واردات در چند سال گذشته به عنوان مهمترین عامل ضربه زننده به صنعت قند و شکر محسوب شد که شرکت های فعال در این صنعت را با مشکلات بسیاری مواجه کرده بود.
رحمتی ادامه داد: با تغییر نگرش در سیاست های دولت اقدامات بسیار مناسبی برای جلوگیری از واردات بی رویه و عدم ثبت سفارش محصولات قند و شکر صورت گرفت که ادامه این رویه برای سال جاری نیز می تواند به شرکت های تولیدکننده قند و شکر کمک کند تا بتوانند با استفاده از تمام ظرفیت خود به تولید بپردازند و روند سودآوری خود را برای سال های آینده افزایش دهند.
این کارشناس صنعت قند و شکر پیرامون تعرفه 26 درصدی برای واردات شکر ابراز داشت: تعرفه واردات در سال 92 حدود 10 درصد بود که به احتساب 6 درصد مالیات بر ارزش افزوده در محدوده 16 درصدی قرار داشت. ولی با پیگیری های انجمن صنعت قند و شکر با هماهنگی های صورت گرفته با وزارت جهاد و کشاورزی حقوق گمرکی و سود بازرگانی شکر برای سال جدید 8 درصد افزایش یافت که با افزایش 2 درصدی مالیات بر ارزش افزوده محصولات واردات شکر نسبت به سال قبل افزایش 10 درصدی خواهد داشت.
وی افزود: امیدواریم این تصمیم به فعالین صنعت قند و شکر در جهت رفع مشکلات نقدینگی کمک کند و کشاورزان را ترغیب کند سطح بیشتری را به کشت چغندر اختصاص دهند تا در آینده نزدیک شاهد خودکفایی در این صنعت باشیم.
رحمتی پیرامون نرخ فروش شکر نیز ابراز داشت: قیمت مصوب شکر کماکان برای نیمه ابتدای سال 1900 تومان در نظر گرفته شده است این در حالی است که به دلیل میزان ذخایر مناسب در کشور و عرضه زیاد در بازار داخلی نرخ فروش شکر زیر قیمت مصوب هم عرضه می شود بنابراین در صورتیکه شرکت ها بتوانند با نرخ 1900 تومان اقدام به عرضه کنند می تواند یک حاشیه سود منطقی را داشته باشند.
وی پیرامون آثار تورم هدفمندی یارانه ها در سال جدید بر شرکت های قندی ابراز داشت: از آنجایی که چغندرقند در نیمه دوم سال برداشت می شود هرگونه افزایش هزینه در محاسبه بهای تمام شده در آن زمان لحاظ خواهد شد چراکه تا شهریور ماه ابهامات تأثیرگذار تعیین تکلیف می گردد و می توان با قطعیت این موارد را لحاظ نمود.
معاونت مالی انجمن صنعت قند و شکر با اشاره به نیاز دو میلیون و صد هزار تنی شکر طی سال اظهار داشت: با توجه به ذخیره یک میلیون و 400 هزار تنی که طی سال انجام گرفته و همین طور تولید یک میلیون و صد هزار تنی که پیش بینی شده است هیچ نیازی در حال حاضر به واردات شکر احساس نمی گردد.
رضا رحمتی پیرامون برنامه های انجمن صنعت قند و شکر نیز عنوان داشت: طی سال های قبل مهمترین دغدغه انجمن صنفی قند و شکر مسئله جذب حمایت های دولتی برای افزایش جذابیت سرمایه گذاری در صنعت بوده که با تغییر متولی این صنعت به وزارت جهاد و کشاورزی حضور دلسوزانه این نهاد در عرصه تولید محصولات کشاورزی توانستیم مذاکرات بسیار سازنده ای را در جهت رسیدن به هدف مشترک که همان ارتقاء ظرفیت تولید داخلی محصولات کشاورزی و افزایش ضرب خود کفایی است، داشته باشیم.
وی افزود: با حمایت های صورت گرفته از طرف سیستم بانکی برای رفع مشکل نقدینگی فعالان صنعت و همین طور سیاست های کنترلی واردات می توان شاهد افزایش ظرفیت تولید و حاشیه سود شرکت ها در سال های آتی بود.
این کارشناس بازار صنعت قند و شکر در مورد محصولات دیگر شرکت ها ابراز داشت: شرکت های فعال در صنعت توانست با فروش ملاس و تفاله خود که نسبت به سال گذشته رشد حدود 30 تا 40 درصدی را تجربه کرد به نقدینگی مناسبی برای پوشش هزینه ها و حفظ سودآوری بپردازند که این موضوع کمک زیادی به آنها نمود.
در خاتمه معاونت مالی انجمن صنعت قند و شکر پیرامون وضعیت صنعت در سال های آینده اظهار داشت: در صورت ادامه رویه حمایتی دولت پیش بینی می شود در سال 93 شاهد رشد ضریب خودکفایی در این صنعت به محدوده 65 درصدی باشیم که با حفظ این رویه طی سال های آینده خواهیم توانست به طور کامل و بدون نیاز به ذخیره سازی اقدام به تولید 100 درصدی نیاز داخل را داشته باشیم بنابراین چشم انداز روشنی را برای این صنعت در سال های آینده می توان متصور بود.
دیدگاهتان را بنویسید