رییس حسابداری شرکت فرآوری مواد معدنی ایران عنوان کرد: آخرین وضعیت “فرآور” در سال 93
در همین راستا، عنقاء رییس حسابداری شرکت فرآوری مواد معدنی ایران داشت: گزارش مربوط به پیش بینی درآمد هر سال برای سال مالی منتهی به 29 اسفند ماه سال 93 واقع بینانه می باشد.
عنقاء تصریح کرد: اکثر شرکت های تولیدکننده هم گروه با مشکل تأمین خاک مواجه هستند بگونه ای که در حال حاضر این شرکت ها روی به واردات خاک آورده اند. در نتیجه در شرایط مذکور شرکت ها با افزایش بهای تمام شده محصولات مواجه می شوند و درآمد هر سهم نیز از این قضیه متأثر می گردد.
مدیر حسابداری “فرآور” بیان کرد: با توجه به سیاست های دولت که قرار بود نرخ ارز کاهش یابد و تک نرخی شود، لذا شرکت فرآوری مواد معدنی ایران، بودجه سال 93 را با احتساب دلار پایین در نظر گرفت در نتیجه نرخ فروش محصولات کاهش یافت هرچند که ممکن است در واقعیت چنین اتفاقی نیافتد اما شرکت فرآوری مواد معدنی ایران بگونه ای در بودجه بندی شرایط را در نظر گرفته که سهامداران دچار ضرر نگردند.
وی عنوان کرد: چنانچه شرکت فرآوری مواد معدنی ایران با مشکل تأمین خاک مواجه نباشد حتی با در نظر گرفتن افزایش هزینه حقوق، مواد اولیه و سایر، بازهم شرایط “فرآور” در سال 93 با وضعیت مناسبی رو به رو خواهد بود و شرکت فرآوری مواد معدنی ایران می تواند بودجه را پوشش دهد.
عنقاء تصریح کرد: همچنین “فرآور” در سال جاری قصد دارد صادرات خود را افزایش دهد. در حال حاضر اکثر فروش صادراتی شرکت فرآوری مواد معدنی ایران به کشور ترکیه می باشد. اگرچه در گذشته به هند و کره نیز صادرات داشتیم. همچنین رفع تحریم ها و گشایش روابط بین الملی نیز در افزایش صادرات می تواند مؤثر واقع گردد.
مدیر حسابداری بیان کرد: با توجه به اینکه خاک مورد نیاز شرکت فرآوری مواد معدنی ایران جهت تأمین مواد اولیه از کشور ترکیه وارد می گردد و این خاک به صورت کلوخه می باشد لذا باید این خاک خردایش گردد. پروژه خردایش خاک “فرآور” که جزء طرح های توسعه می باشد به اتمام رسیده و دستگاه های مربوط به پروژه مذکور نیز نصب شده اما هنوز به بهره برداری نرسیده است با بهره برداری پروژه خردایش خاک، تولید “فرآور” افزایش می یابد زیرا عمل کنسانتره انجام می گردد و خاک با عیار بالاتر از کک به دست می آید و همچنین مواد اولیه کمتری مصرف می گردد. اگرچه در این حالت مصرف اسید نیز کلی افزایش می یابد اما در مجموع بهای تمام شده کاهش می یابد.
عنقاء بیان کرد: در تولید ورق روی، خاک مصرفی باید از فیلتر رد شود و مازاد خاک تحت عنوان کک بیرون می آید که این کک، همراه با اسید و حدود 4 درصد روی می باشد که شرکت فرآوری مواد معدنی ایران، این کک را برای مواقع کمبود مواد اولیه انبار می کند. در مواقع کمبود تأمین خاک جهت مواد اولیه، “فرآور” به ناچار خط تولید خود را عوض می کند و از کک مصرف می کند اگرچه خط تولید اصلی “فرآور” خردایش خاک می باشد. البته در گذشته شرکت فرآوری مواد معدنی سهمیه خاک مصرفی مورد نیاز خود را از شرکت کالسیمین دریافت می کرد که خود “فاسمین” فرآیند خردایش خاک را انجام می داد اما با توجه به کمبود خاک خود شرکت کالسیمین، “فرآور” مجبور به عملیات خردایش خاک توسط خود شرکت فرآوری مواد معدنی ایران شده است.
وی در خاتمه افزود: به نظر می رسد “فرآور” با توجه به مشکل در راستای تأمین خاک جهت مواد اولیه مصرفی، طرح های توسعه ای در سال جاری داشته باشد و به ناچار شرکت فرآوری مواد ایران، جهت تأمین منابع مالی طرح های توسعه در سال جاری نیازمند برنامه هایی به منظور رفع مشکل نقدینگی می باشد که از جمله این راهکارها، احتمالاً افزایش سرمایه در سال جاری می باشد.
منبع: بورس نیوز
دیدگاهتان را بنویسید