کاهش سود بانکی و افزایش جذابیت بازار سرمایه
یک کارشناس بازار سرمایهعنوان کرد: با انتشار خبر کاهش نرخ سود بانکی بسیاری از افراد که در فاز احتیاطی فرو رفته بودند تصمیم به ورود دوباره به بازار سرمایه گرفتند و از ابتدای معاملات روز گذشته در موقعیت خریدار در بازار سرمایه حاضر شدند.
صفاری ادامه داد: بسیاری از افراد فعال در بازار سرمایه که از نقدینگی قابل توجهی هم برخوردار می باشند همواره بازار سرمایه را رصد می کردند و با دیدگاه تکنیکالی که بعضی از این افراد داشتند پس از شکست سطح 76 هزار و 400 واحدی شاخص کل تصمیم به حضور اتخاذ نمودند.
صفاری در خصوص تأثیر افزایش قیمت حامل ها بر بازار ابراز داشت: با توجه به اینکه شرکت های بورسی اکثراً در بودجه بندی افزایش حامل ها را لحاظ کرده اند به نظر می رسد خیلی این افزایش نرخ ها به آنها ضربه نزند بنابراین پیش بینی می شود صنایع بتوانند سودآوری خود را حفظ کنند و با افزایش نرخ محصولات رشد سودآوری را نیز تجربه نمایند چراکه بازار از چند ماه قبل پیش بینی افزایش حامل ها را در روند خود لحاظ نمود بنابراین دیگر هدفمندی و افزایش حامل ها بر روی بازار سرمایه تأثیر چندانی نخواهد گذاشت.
این کارشناس پیرامون عملکرد صندوق توسعه بازار سرمایه اظهار داشت: صندوق توسعه اگر در جهت بازارگردانی و روان سازی معاملات حرکت کند می تواند بسیار کمک کننده باشد و به حرکت در یک مدار منطقی در بازار منجر گردد. چراکه قفل شدن روند معاملات چه در روند نزولی و چه در روند صعودی به افزایش ریسک سرمایه گذاری و استرس سرمایه گذار منتهی می گردد که صحیح نمی باشد لذا صندوق توسعه می تواند با مدیریت شرایط بازار به بازارگردانی بپردازد.
صفاری با انتقاد از متولیان بازار سرمایه در خصوص عدم شفاف سازی ها در روند نزولی ابراز داشت: سازمان بورس می بایست علاوه بر روندهای صعودی در روندهای نزولی نیز در صورت مشاهده روند غیرطبیعی در سهام شرکت های بزرگ و بنیادی که از سود مجمع مناسب هم برخوردارند، اقدام به شفاف سازی و اطلاع رسانی نماید تا جلوی هیجان کاذب فروش در این شرکت ها گرفته شود.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به مقوله ارزش جایگزینی بالای برخی صنایع در بازار سرمایه کشور اظهار داشت: در بازار سرمایه کشور ما سهم هایی وجود دارد که از ارزش جایگزینی و ارزش دفتری بالایی برخوردارند و نسبت قیمت بر درآمد مناسبی هم دارند.
وی افزود: بسیاری از سهم ها در بازار سرمایه بسیار پایین تر از ارزش جایگزینی و ارزش دفتری بروز شده در اثر تورم معامله می شوند بنابراین دیدگاه فعالان بازار سرمایه باید نسبت به این بازار بلندمدت تر باشد تا به کسب بازدهی بسیار مناسب تری نسبت به سایر بازارها ختم شود.
صفاری در خصوص غلبه رفتار نوسان گیری کوتاه مدتی بر میان مدتی ابراز داشت: نوسان گیری کوتاه مدتی به دلیل کارمزد بالای معاملات در بازار سرمایه کشور بیشتر از اینکه به نفع سهامدارا باشد به نفع کارگزار تمام خواهد شد در صورتیکه سهامدارانی که با دید حداقل میان مدتی وارد بازار سرمایه می شوند بیشترین بازدهی ها را کسب می کنند و از استرس کمتری هم در بازار برخوردارند.
وی افزود: سهامدار خرد نباید انتظار داشته باشد که هر روز از بازار سود کسب کند چراکه افراد حرفه ای در بازار همچنین دیدگاهی را ندارند و در روزهای منفی اقدام به ورود در سهام شرکت هایی که از بنیاد قوی و سود قابل تقسیم مناسب برخوردارند با دید حداقل میان مدتی می نمایند.
این کارشناس در خصوص شاخص کل ابراز داشت: در سال جاری استفاده از شاخص در تعیین استراتژی افراد خیلی صحیح نمی باشد چراکه با توجه به پیش بینی عرضه های اولیه که برای آن برنامه ریزی شده است این عرضه ها می تواند کنترل کننده شاخص باشد و حتی روند شاخص را برای چند روز نزولی کند.
وی افزود: در بازار سرمایه ها شاخص کل را نمی توان نماینده کل بازار دانست بنابراین بازده بازار سرمایه می تواند خیلی بیشتر از رشد شاخص باشد.
در خاتمه صفاری به سهامداران توصیه کرد: به افرادی که به تازگی تصمیم به حضور در بازار سرمایه گرفته اند توصیه می کنم با مطالعه دقیق بر صنایع و شرکت هایی سرمایه گذاری کنید که سود تقسیمی مناسبی داشته باشد تا حداقل سود بانکی را برایتان تضمین کند.
دیدگاهتان را بنویسید