سهامداران «آریا» به پول خود میرسند؟
بر اساس گزارش راتین بورس بازار فرابورس هر چند در جریان معاملات روز گذشته با افت شاخص همراه بود اما خبر پیگیری مطالبات سهامداران بانک آریا کمی باعث دلخوشی سرمایهگذاران شد بهطوریکه قرار است وجوه پذیرهنویسان بانک آریا (لغو مجوز شده) به زودی به آنان بازگردانده شود.
غلامرضا ابوترابی رئیس اداره نظارت بر انتشار و ثبت اوراق بهادار سرمایهای در گفتوگو با «سنا» اظهار کرد: پیرو پیگیریهای انجام شده از دادستان کل کشور درخصوص استرداد وجوه مربوط به پذیرهنویسان بانک آریا، اسامی اشخاص حقیقی و حقوقی که باید مبالغ مربوط به پذیرهنویسی اولیه بانک یادشده به آنان مسترد شود توسط دادستان کل کشور به این سازمان اعلام شده است.
ابوترابی افزود: بر این اساس هماهنگیهای لازم با مسوولان بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و بانک ملت صورت گرفته که نحوه و زمان پرداخت وجوه مربوط به پذیرهنویسان بانک یادشده به زودی به اطلاع کلیه پذیره نویسان خواهد رسید.
21اسفند ماه سال 89 بود که خبر پذیرهنویسی بانک آریا در بانک ملت منتشر شد؛ پذیرهنویسی که با انتشار 200میلیارد تومان اوراق همراه بود و باقیمانده سرمایه را که 200میلیارد تومان دیگر بود باید گروه آریا تامین میکرد. هنوز خبرپذیرهنویسی همهگیر نشده بود که خبر داغ اختلاس سه هزار میلیاردی و ارتباط آن با بانک آریا موجب شد تا ادامه فعالیت این بانک متوقف شود. ولی در این میان شهروندانی که سرمایه خود را برای پذیرهنویسی به بانک ملت داده بودند سرگردان شدند. حال بیش از سه سال از پذیرهنویسی و توقف فعالیت این بانک میگذرد و سهامداران بدون اینکه سودی دریافت کنند ارزش پول آنها هم کاهش یافته است. مراجعه شهروندان و طلبکاران بانک آریا به بانک مرکزی بی فایده بود زیرا مسوولان بانک گفتند از دست ما خارج است و توپ را به زمین قوه قضائیه انداختند. اما یک مساله بیپاسخ مانده و آن این است که آیا بانک مرکزی میتوانست در همان روزهای ابتدایی توقیف بانک، بدهی و مطالبات مردم را پرداخت کند؟
حال پس از گذشت چندین سال از جریان این پرونده، دیگر نه قیمت طلا، نه قیمت دلار یا هر کالای قابل سرمایهگذاری دیگری قیمت سه سال قبل است و اگر این سهامداران همان موقع اقدام به خرید پراید نیز میکردند، سه برابر سود دریافت کرده بودند اما حال چنانچه به همان پول خود نیز با ضرر بسیار هنگفتی برسند، باید خوشحال و راضی باشند! اما واقعا در این میان چه کسی مسوول است؟ بانک مرکزی، سازمان بورس، فرابورس یا سهامداران بیاطلاع؟!
در بازار چه گذشت؟
بازار فرابورس روز گذشته را بهرغم افت شاخص با رشد حجم و ارزش معاملات سپری کرد، بهطوریکه حجم کل معاملات با بیش از 100 درصد و ارزش معاملات با 36 درصد افزایش روبهرو شد و در نهایت دادوستد 319 میلیون برگه اوراق بهادار به ارزش یک هزار و 497 میلیارد ریال در سامانه معاملاتی این بازار به ثبت رسید. این در حالی است که شاخص فرابورس، 1/9 واحد افت را تجربه کرد و به محدوده 778 واحدی کاهش یافت که نمادهای ساختمانی بیشترین نقش را در این افت داشتند؛ در این روز باغمیشه، عمران و توسعه شاهد، سرمایهگذاری مسکن شمال غرب، سرمایهگذاری مسکن شمال شرق و سرمایهگذاری توسعه و عمران کرمان بیشترین تاثیر منفی را بر آیفکس داشتند.
دیدگاهتان را بنویسید