3 راهکار برای تقویت بازار سرمایه
۳۱ خرداد ۱۳۹۳
184 بازدید
یک کارگزار بورسهای کشور گفت: ایجاد خطوط اعتباری از طریق بانک مرکزی، انتشار اوراق اختیار تبعی و تضمین حداقل نرخ سود توسط صندوقهای سرمایهگذاری مشترک و مختلط سه راهکاری است که میتواند طرف تقاضا را در بازار سرمایه تقویت کرده و باعث ایجاد نشاط و رونق در این بازار شود.
حسین خزلیخرازی، در گفتوگو با «سنا» با اشاره به اینکه مجموعه عوامل درون زا و برون زا باعث ایجاد رکود در بازار سرمایه شده است، گفت: ماههای اخیر 10 تا 15 هزار میلیارد تومان پایه پولی کشور کنترل شد که با ضریب فزاینده (سرعت گردش پول) که تقریبا در کشور ما 6 است، حدود 60 تا 90 هزار میلیارد تومان نقدینگی کشور کنترل شده و این اتفاق دلیل اصلی پایین آمدن تورم در جامعه است.
وی با تاکید بر اینکه کنترل تورم با ایجاد رکود سم مهلکی است، افزود: کاهش سرعت گردش پول و حجم نقدینگی در اقتصاد در همه بازارها تاثیرگذار بوده و باعث رکود شده است و بورس نیز از این قاعده جدا نیست.
خرازی ادامه داد: علاوهبر موارد بالا به عنوان عوامل برونزا، شرکتهای حاضر در بازار سرمایه نیز امسال با وجود تعدیل مثبت در سودهای اعلامی، بودجههای خود را محتاطانه پیشبینی کردهاند و این احتیاط در پیشبینی بودجههای سال 93 به دلیل ابهام در شرایط اقتصادی کشور و اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها بوده است.
وی در ادامه به عوامل مثبتی که میتواند بازار را دگرگون کند نیز اشاره کرد و افزود: همه فعالان بازار منتظر خبرهای خوش از مذاکرات هستهای هستند که میتواند آثار مثبتی در بازار سرمایه داشته باشد.وی ادامه داد: مطالعه روند معاملات در 24 سال گذشته نشان داده است که بازار همواره بعد از یک دوره صعود شدید، به استراحت میپردازد.
خرازی این روند را ذات بازار سرمایه دانست و گفت: همه کسانی که وارد این بازار میشوند باید این ریسکها را بپذیرند. برای مثال، بورس مسکو در اردیبهشت ماه سال جاری و در طول یک ماه 17 درصد از ارزش خود را از دست داد اما تنها اقدام آنها این بود که فقط در معاملات آتی سهام و کالا سپرده اولیه را تغییر دادند تا ریسک نکول را از بین ببرند. در حقیقت در آن شرایط به هیچ کدام از ساختارهای بازار دست نزدند زیرا ریسک بازار را بیشتر میکرد و باعث ایجاد ابهام ذهنی برای سرمایهگذاران میشد.
وی با اشاره به اینکه برخی سرمایهگذاران تصور میکنند دولت باید در بازار سهام همانند کالاهای اساسی دخالت کند، تصریح کرد: این گروه برای بازار سرمایه کف تعیین کرده و معتقدند دولت باید کف بازار را کنترل کند، اما هیچ کدام با منطق بازار آزاد هماهنگ نیست.
خرازی در ادامه به تشریح راههایی برای تقویت طرف تقاضا پرداخت و گفت: یکی از بهترین ابزارهایی که در دنیا تجربه شده و موفق بوده و در بازار این روزها نیز به طور قطع تاثیرگذار است ارائه خطوط اعتباری به فعالان بازار سرمایه توسط بانک مرکزی است تا با دستورالعمل معاملات اعتباری و با نرمافزار معاملات اعتباری (سکنی) طرف تقاضا در بازار سرمایه تقویت شود.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 27 بانک در کشور وجود دارد، ادامه دارد: اگر بهطور میانگین هر بانکی 100 میلیارد تومان اعتبار به سرمایهگذاران اختصاص دهد (بانکهای کوچکتر کمتر و بانکهای بزرگتر بیشتر) حدود دو هزار و 700 میلیارد تومان نقدینگی به بازار سرمایه تزریق میشود. این اعتبار میتواند برای حقیقیها در رقمهای پایین و برای حقوقیها و شرکتهای سرمایهگذاری در رقمهای بالا باشد، اما بهطور قطع طرف تقاضا را در بازار دگرگون میکند.
خرازی به راهکار دوم اشاره کرد و گفت: انتشار اوراق اختیار تبعی در سالهای گذشته تجربه خوبی برای بازار بود. در حال حاضر نیز شرکتها میتوانند با انتشار این اوراق، برای سرمایهگذاران اطمینان ایجاد کنند.
وی در خاتمه به صندوقهای سرمایهگذاری توصیه کرد با تضمین حداقل بازده مشارکت در همه صندوقها، سرمایهگذاران را به حضور در صندوقها تشویق کنند.
مطالب زیر را از دست ندهید
حضور سازمان بورس در گردهمایی سالانه آیسکو
سازمان بورس و اوراق بهادار ایران در چهل و یکمین...
شمار فعالان بازار سرمایه در کشور 2برابر شد
بازار سرمایه باوجود اینكه یكی از اركان مهم اقتصاد به...
سرنوشت سوئیفت به کجا کشید؟
فعالان اقتصادی معتقدند در بحث مبادلات ارزی فقط بازگشایی سوئیفت...
نشست سران آیسکو هفته آینده در پرو برگزار می شود
ایلنا: رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: بازار سرمایه...
امضای تفاهم نامه میان سازمان بورس و نهاد ناظر بازار سرمایه یونان
این تفاهم نامه میان دکتر محمد فطانت، رئیس سازمان بورس...
هند ۶ میلیارد دلار از پول ایران را می پردازد
به گزارش راتين بورس به نقل از مهر، از آنجائیکه هند...
دیدگاهتان را بنویسید