نگاهی به بازار امروز دوشنبه 9 تیر
بازار سهام امروز در حالی فعالیت خود را اغاز می کند که روز گذشته را با صف فروش و کاهش قیمت ها به پایان برده و شاخص به کانال 70 هزار واحدی وارد شد.
سرمایه گذاران نگران ریزش بیشتر قیمت هاهستند و از خود می پرسند که شرایط کی تغییر خواهد کرد. برخی که قیمت های فعلی را مناسب برای فروش ارزیابی نمی کنند، بیخیال بازار شده اند تا شرایط کمی بهتر شود.
قیمت ها انقدر کاهش یافته که دیگر فروش منطقی نیست. در این شرایط خرید گزینه بهتری به نظر می رسید اگر سرمایه گذاران کمی به بازار اعتماد داشتند.
اعتراض سهامداران به دولت و مسوولان بورس فعلا واکنشی را در پی نداشته است. بورس برای بازگشت اعتماد سرمایه گذاران و کاهش ریسک سرمایه گذاری اقدام به انتشار اوراق تبعی سهام زده است اما فروش این اوراق فعلا نتوانسته مانع ریزش سهام بزرگ بازار شود.
باید گفت بلاخره بعد از هر ریزشی یک افزایش هم هست و اوضاع چنین نخواهد ماند. بنابراین بهتر است سرمایه گذاران شکیبا باشند که سحر نزدیک است. افق سرمایه گذاری بلند مدت در شرایط فعلی گزینه بهتری است زیرا قیمت ها بسیار پایین آمده است.
البته به دلیل رکود در بخش واقعی اقتصاد، امسال نمی توان به بازار پر بازده ای امید داشت ولی شرایط فرسایشی فعلی هم پایدار نیست.
در بازارهای جهانی نیز سرمایه گذاران منتظر گزارش های جدید وزارت کار امریکا و وضعیت تولید کارخانه ای منطقه یورو، چین و آمریکا هستند. هفته گذشته را نیز سرمایه گذاران شاهد نزول ارزش دلار بودند.
در بازارهای جهانی قیمت فلزات اساسی روبه رشد بوده است اما در بازار داخل و در بورس کالا تقاضا برای خرید محصولات فلزی کاهش یافته است و عرضه کنندگان مجبور به کاهش قیمت های خود شده اند.
ایام ماه مبارک رمضان و کاهش ساخت و ساز هم بر این رکود موثر بوده است.
فولاژ برای سال 92 مبلغ 477 ریال سود محقق کرده که 38 درصد نسبت بهس ال 91 کاهش داشته است اما این شرکت طرح های توسعه زیادی برای سال جاری و سال بعد دارد.
ذوب هم طرح توسعه دارد. از فولاد شنبده می شود افزایش سرمایه دارد.
فلوله 184 ریال سود محقق کرد در حالیکه پیش بینی سود سال مالی 92 را مبلغ 235 ریال اعلام کرده بود.
در بازارهای جهانی قیمت اوره و متانول افزایش یافته است. صحبت هایی از افزایش نرخ اوره داخلی و خرید دولتی مطرح شده که معلوم نیست اتفاق افتاده یا خیر.
در گروه پتروشیمی، شفن مبلغ 6859 ریال سود برای سال مالی 92 محقق کرد که نسبت به سال 91 رشد 24 درصدی را نشان می دهد.
شفارا هم 3053 ریال سود محقق کردو 1200 ریال آن را برای پرداخت نقدی به سهامداران کنار گذاشت. شخارک هم برای سال مالی 92 مبلغ 9545 ریال سود محقق کرد و 7800 ریال آن را برای سود نقدی کنار گذاشت.
در گروه خودرو، هنوز کش و قوس بر سر قیمت گذاری خودرو ادامه دارد.
در لیزینگی ها، تخفیف بابت اصل بدهی از شرکت ایران خودرو دیزل به ولغدر سبب شد تا این شرکت پیش بینی سودش را برای سال مالی 429 ریال اعلام کند و طی 6 ماه 71 درصد آن را پوشش دهد.
در گروه بانک، رییس کل بانک مرکزی نرخ سود 22 درصد را برای تسهیلات بانک ها قطعی ندانسته و عنوان کرده است: برای سپرده های یک ساله سود علی الحساب پرداخت می شود.
برنامه افزایش سرمایه بانک ها نیز در حال بررسی است.
برخی بیمه ها نیز برنامه افزایش سرمایه دارند.
در گروه مخابرات، اخابر رشد سود 17 درصدی برای سال 93 مبلغ 535 ریال سود پیش بینی کرده است که عمده دلیل رشد سود آن مربوط به سوداوری همراه اول عنوان شده است.
در گروه صنایع غذایی هم دولت فعلا مخالف افزایش نرخ هاست.
رئیس اتحادیه گاوداران صنعتی استان تهران گفت: علیرغم مصوبه دولت مبنی بر خرید شیرخام از دامدار با قیمت 1440 تومان،هنوز از دامدار 1110 تومان خریداری میشود.
ناصر مقدسی رئیس انجمن دامداران استان تهران در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در مورد اینکه آیا طبق مصوبه اخیر دولت، شیرخام با قیمت 1440 تومان از دامدار خریداری میشود، گفت: دولت افزایش قیمت شیر را ابلاغ کرده و بر اساس آن ابلاغیه مقرر شد تا طی دو مرحله و هر بار 15 درصد قیمت شیر افزایش یابد.
وی افزود: دولت مقرر کرد تا 15 درصد افزایش قیمت از ابتدای تیرماه اعمال شود و 15 درصد دیگر افزایش قیمت بعد از ماه مبارک رمضان انجام شود.
دیدگاهتان را بنویسید