نگاهی به بازار امروز 10 تیرماه
امروز بازار سهام در حالی فعالیت خود را آغاز می کند که شاخص کل روز گذشته به کانال 70 هزاری وارد شد و بلاخره داد سهامداران درامد و مجلس و دولت و مسولان بورس به تکاپو برای حل بحران بورس افتادند.شنیده می شود جلسه ای با حضور وزیر اقتصاد ، صنعت و معدن و وزیر نفت در خصوص بازار سرمایه برگزار شده است. از طرف دیگر نمایندگان مجلس که خود یک سر این ریزش بازار بودند به تکاپو افتاده تا از وزیر اقتصاد برای ریزش بازار طی هفته جاری سوال کنند.
دولت که تا کنون بر کنترل تورم تاکید داشت بنظر می رسد کمی عقب نشینی کرده و برنامه های خروج از رکود را پیگیری می کند.
نعمت زاده گفته است ما تولید کنندگان را مجبور به عدم افزایش قیمت نگردیم بلکه خواستیم که تغییرات قیمتی غیر معقول نباشد.
از طرف دیگر دولت تصمیم گرفته تا با افزایش سهم تولید کنندگان از تسهیلات بانکی از 29 درصد به 50 درصد تا حدودی مشکل سرمایه در گردش شرکت های تولیدی را رفع کند.
کمبود نقدینگی که این روزها یکی از چالش های بازار سرمایه نیز شده و طرف تقاضا را ضعیف نگه داشته مورد توجه مسوولان قرار گرفته است و قرار شده تا کارگزاری ها محاز به ارایه اعتبار به 10 برابر حقوق صاحبان سهام خود باشند.
طی روز گذشته چندین نماینده مجلس طی مصاحبه هایی ضمن اشاره به ذوب شدن سرمایه های مردم در بورس ،بر ضرورت حمایت از بازار سرمایه تاکید کردند.
البته بازار سرمایه واقعا با وعده و وعید درست نخواهد شد..همین نماینده ها روزی بر نرخ خوراک 13 سنتی در مجلس تاکید داشتند و حال دل به حال سهامداران می سوزانند.
البته شنیده می شود قرار است در خصوص نرخ خوراک گاز پتروشیمی ها نیز بازنگری شود و به 132 تومان برسد.
طرح حمایت از تولید کننده نیز مطرح شده است و دولت چاره ای جز حمایت از تولید برای خروج از رکود ندارد و برای این کار مجبور به پذیرش برخی افزایش نرخ ها هست.
شرایط کشور بگونه ای است که همه بازار ها، راکد هستند و فرصت سرمایه گذاری مطرح نیست. در چنین شرایطی سرمایه گذاران از خود می پرسند در کجا سرمایه گذاری کنم که بازده خوبی داشته باشم و البته پاسخی برای آن پیدا نمی کنند.
برنامه های دولت برای خروج از رکود در صورت اجرا علاوه بر بهبود شرایط اقتصادی کشور و حتی اشتغال می تواند به بهبود بازار سرمایه نیز منجر شود.
برای روز جاری انتظار داریم ، روز بهتری نسبت به دیروز داشته باشیم و حداقل با توجه به هیاهوی جمعی برای نجات بورس، شاهد کاهش بیشتر تعداد فروشندگان باشیم که خود در شرایط فعلی خوب است.
البته واقعا قیمت ها در بسیاری از صنایع به سطوح بسیار جذابی رسیده است و در صورتیکه بازار به سیگنال های منتشره واکنش نشان دهد، شاهد تقویت طرف تقاضا خواهیم بود.
تحلیلگران تکنیکی نیزبرگشت شاخص از سطح 69 هزار واحد را محتمل می دانند.
در بازارهای جهانی قیمت فلزات اساسی با رشد همراه شده است. مس به محدوده 7000 دلار رسیده است و روی همچنان مسیر صعودی را می پیماید.سرب نیز افزایش داشته است. بودجه شرکت های گروه روی نسبت به نرخ فعلی در بازارهای جهانی کمتر است که پتانسیلی برای رشد سود شرکت های گروه محسوب می شود.
امروز در بازار سیگنال های خبری مثبتی به بازار تزریق شده است و امیدواریم بازار به آن ها واکنش مثبتی نشان دهد. در شرایط فعلی فروش گزینه خوبی نیست و بهتر است سرمایه گذارانی که تا کنون شکیبا بوده ، همچنان سهامداری کنند و در صورت بهبود شرایط بازار می توانند اقدام به خرید سهام نیز نمایند. بنظر می رسد درصورت برگشت بازار بیشتر صنایع پتانسیل مثبت شدن را داشته باشند زیرا طی مدت اخیر افت قابل ملاحظه ای را متحمل شده اند اما خرید سهام با افق سرمایه گذاری میان مدت و بلند مدت بر اساس تحلیل بنیادی بنظر گزینه بهتری است.
امروز در گروه پتروشیمی، احتمالا شرایط کمی بهتر خواهد شد. حرف کاهش نرخ خوراک پتروشیمی ها از 265 تومان به 132 تومان می تواند تاثیر مثبتی بر سوداوری شرکت ها داشته باشد. البته اگر اجرایی شود.
در بازار های جهانی قیمت متانول و اوره هم خوب بوده است. بسیاری از شرکت های گروه به سطوح حمایتی خود رسیده یا از ان گذشته اند. شفن برای سال مالی 92 مبلغ 6859 ریال سود محقق کرده که نسبت به سال مالی 91 حدود 24 درصد رشد داشته است.
زاگرس، پارسان کاهش خیلی زیادی داشتند و احتمال رشد آن ها هست.
یکی از موضوعاتی که می تواند گروه پتروشیمی و سایر گروه های صادر کننده را آزار دهد، کاهش نرخ ارز است که در صورتیکه با افزایش میزان صادرات همراه شود بازهم بنفع صادرکنندگان است.
در گروه مخابرات، شرایط بنیادی شرکت ها خوب است و برای میان مدت و بلند مدت خوب هستند.
در گروه بانک، افزایش سرمایه بانک ها و بیمه ها مطرح شده است.
درگروه انبوه سازی، با بهبود شرایط بازار با نوسانات مثبت بازار را همراهی خواهند کرد. این گروه نزول شدیدی را متحمل شده است و نسبت قیمت بر درامد گروه کاهش یافته است. هرچند با سیاست های افزایش تسهیلات مسکن در پی ایجاد تحرکاتی در این بازار هستند اما بنظر نمی رسد منجر به رونق شود.
مشکل اصلی شرکت های این گروه فروش پروژه هاست که احتمالا زمان برتر از گذشته باشد اما ممکن است بتوانند با قیمت بهتری بفروش رسانند.
در گروه سیمان، سدشت پیش بینی سود سال مالی 93 را از 550 ریال به 554 ریال افزایش داد و طی 9 ماه 52 درصد سود سالانه را پوشش داد.
در گروه دارو نیز شاهد کاهش های قابل ملاحظه بودیم در صورتیکه صورتهای مالی شرکت ها خوب بوده است. کارخانجات داروپخش برای سال مالی 93 مبلغ 15512 ریال سود پیش بینی کرده و طی سه ماه 18 درصد از آن را پوشش داده است. این شرکت برای سال مالی 92 مبلغ 1529 ریال سود محقق کرده است.
در گروه خودرو، قیمت ها بسیار پایین امده است. صحبت از افزایش سقف وام خودرو شده است. قیمت گذاری خودرو هنوز به نتیجه نرسیده اما بنظر می رسد میزان تولید افزایش داشته است. شرکت تحقیق و طراحی موتور ایران خودرو تقریبا به اندازه سال 91 توانسته برای سال 92 سود محقق کند.
در خودرو سازان موضوع فروش دارایی ها نیز مطرح است و بنظر می رسد امروز مثبت معامله شوند.
دیدگاهتان را بنویسید