تصمیم سختی که آمریکا باید بگیرد
۲۲ تیر ۱۳۹۳
172 بازدید
بر اساس گزارش راتین بورب، مذاکرات هسته ای بعد از سالها که به سردی گراییده بود با روی کار آمدن دولت جدید در ایران جان تازه ای گرفت و خصوصا اینکه دولت با بکار گیری یک دیپلمات با سابقه یعنی دکتر ظریف اولین نشانه های مثبت در ارتباط با اینکه در این مذاکرات جدی است نشان داد.
واقعیت این امر این است که مجموعه حاکمیت ایران از ادامه دار شدن و فرسایشی شدن موضوع هسته ای به ستوه آمده و از اینکه این موضوع کاملا فنی به بهانه ای سیاسی و به یک بحران غیر ضرور در صحنه ی بین الملل بدل شده است خشنود نیست و می خواهد این موضوع را برای همیشه حل و فصل نماید.
اهمیت این امر در این است که دولت تصمیم گرفته که یکبار برای همیشه پرونده این بحران غیر ضرور را ببندد و با اجازه دادن با سازمان های مسئول بین المللی در امر بازرسی از مراکز هسته ای شک و تردید ها نسبت به برنامه صلح آمیز هسته ای ایران را کاملا برطرف نماید.
از طرفی هم اتخاذ این راهبرد از سوی دولت ایران کاملا همسو با منافع غرب و آمریکا است چون که یک ایران هسته ای که فعالیت هایش کاملا در چارچوب مفاد پیمان های بین المللی است و تحت نظارت است کاملا برای غرب و آمریکا اطمینان بخش تر است تا اینکه ایران فعالیت هایش را پشت درهای بسته انجام دهد.
هدف امریکا از انجام این مذاکرات این است تا منافع خود و اسرائیل و متحدان عرب منطقه ای خود را حفظ نماید.آمریکا به وضوح این موضوع را می داند که بازگشت ایران به شرایط قبل از توافق ژنو آمریکا را با یک بحران سیاسی و اقتصادی در سطح منطقه و جهان روبرو خواهد کرد.
چون که در پیش گرفتن گزینه نظامی در قبال ایران در منطقه ای بسیار حساس و پرتنشی که در همین حالا نیز گرفتار جنگ و ناآرامی است(مانند عراق و سوریه و فلسطین و …)و همچنین مهمترین گذرگاه استراتژیک انرژی جهان است نه تنها منافع خود آمریکا و اسرائیل و متحدان آمریکا در منطقه را به خطر خواهد انداخت بلکه می تواند کل نظام اقتصاد بحران زده جهانی را با مخاطرات جدی روبرو نماید.
اما همکاری و توافق با ایران در موضوع هسته ای می تواند موجبات جلب اعتماد ایران به طرف آمریکایی را فراهم آورد و مقدمه ای باشد برای حل و فصل سایر مسائل و مشکلات منطقه ای که کمک و نفوذ ایران می تواند باعث آرامش در منطقه خاورمیانه و تامین منافع امریکا و متحدانش در منطقه بشود.
آمریکا چه بخواهد و چه نخواهد ایران کشوری است موثر و بانفوذ منطقه ای و در طی35 سال گذشته نشان داده که همواره کشتی ثبات و آرامش در دریای مواج منطقه خاور میانه بوده و می باشد و قبول ایران به عنوان بازیگری مهم در صحنه منطقه ای و بین المللی می تواند ایران را به متحد و شریکی قابل اعتماد برای غرب بدل نماید.
آمریکا چاره ای جز قبول ایران به عنوان یک کشور قدرتمند و بانفوذ و دارای فناوری صلح آمیز هسته ای و همکاری با این کشور ندارد.همکاری با ایران همچنین عقلایی ترین گزینه در همه زمان ها خواهد بود چون که بحران ساختن از یک بحران غیر ضرور در منطقه حساس خاورمیانه به سود هیچ کس نخواهد بود.
همکاری با ایران به جای تقابل با ایران می تواند برای هر کشوری مفید باشد خصوصا اینکه ظرفیت های ایران در ابعاد ملی و بین المللی و اقتصادی برهیچ کسی پوشیده نیست.
وحید دمرچلی کارشناس ارشد مدیریت مالی
مطالب زیر را از دست ندهید
طلا برای شکستن سطح مقاومتی 1300 دلاری باید تا برگزاری نشست ژوئن فدرال رزرو صبر کند
به گزارش راتين بورس به نقل از سایت طلا به نقل...
پیشبینی موج دوباره افزایش قیمت فلز زرد
طی یک سال گذشته قیمت طلا ۲۱ درصد افزایش یافته...
افزایش نرخ دلار بانکی
بانك مركزی نرخ بانكی 39 ارز را برای امروز (چهارشنبه)...
اونس به مرز 1300 دلار نزدیک شد
فلز زرد هفته گذشته عمدتا تحتتاثیر دادههای آمریکایی بود، دادههایی...
رشد ۱۴.۳میلیارد دلاری ذخایر ارزی ایران در سال 2015
صندوق بینالمللی پول از رشد ۱۴.۳میلیارد دلاری ذخایر ارزی ایران...
آمریکا و کانادا مشتریان جدید نفت ایران
مذاکرات ایران با شرکت های نفتی آمریکایی و کانادایی به...
دیدگاهتان را بنویسید