دو سناریوی کاملاً متفاوت پیشروی بازار سرمایه
در همین راستا، یک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به مطالب بالا در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز اظهار داشت:بنابراین بازار سرمایه نیز متناسب با سودآوری شرکت ها، با رشد همراه شد. همچنین حدوداً در دی ماه سال گذشته نسبت پی بر ای بازار سرمایه 8 مرتبه بود در حالی که در همان زمان با توجه به سیاست دولت در راستای کنترل تورم نرخ سود بانکی حدود 23 درصد رسید و با افزایش همراه شد. بنابراین با توجه به میانگین پی بر ای سود سپرده بانکی که حدود 4.8 بود منجر شد که پول به سرعت از بازار سرمایه به سمت بازار رقیب که بازار مالی بود انتقال یابد.
این کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد: بنابراین قیمت سهام در بازار سرمایه به شدت با کاهش همراه شد همچنین با توجه به ابهام در روند مذاکرات و علاوه بر آن به دلیل مصوبات مربوط به نرخ خوراک پتروشیمی ها و با توجه به آثار اجرایی شدن فاز دوم هدفمندی یارانه ها کاهش قیمت سهام در بازار سرمایه با سرعت بیشتری اتفاق افتاد. اگرچه اولین تلنگر افت قیمت سهام در بازار سرمایه به دلیل جذاب شدن بازار مالی و مزیت عدم ریسک در آن بازار به وجود آمد.
وی با اشاره به توافق گروه 5+1 با ایران بر سر تمدید مذاکرات تا سوم آذر ماه اظهار داشت:بنظر می رسد بازار سرمایه دچار وضعیت مبهمی خواهد شد بطوریکه بورس دچار اصلاح کوتاه مدت و توأم با نوسان و برخی تصمیمات هیجانی سرمایه گذاران خواهد گردید.
در خاتمه نیز توصیه بنده به آن دسته از سهامدارانی که بدون اطلاعات کافی وارد بازار سرمایه شده اند این است که برای کاهش ریسک از صندوق های سرمایه گذاری مشورت بگیرند و سهامی را که از نظر بنیادی قوی و با افزایش تولید و حمایت دولت همراه هستند، خریداری کنند.
دیدگاهتان را بنویسید