تازه ترین خبرها از بازار امروز
امروز بازار سهام در پی روند روز گذشته ، با افزایش عرضه فعالیت خود را آغاز خواهد کرد اما بنظر می رسد در میانه بازار شرایط بهتر شود و بیشتر نمادها متعادل شودند.
خبرهای سیاسی خاصی نیست جز آتش بس 12 ساعته در غزه و مهمترین خبر اقتصادی انتشار متن سیاست های خروج از رکود دولت است که در این سیاست ها به تحرک بخش تقاضا از مسیر افزایش صادرات ،مشوق های صادراتی ،- افزایش ضریب فزاینده نقدینگی و افزایش قدرت تسهیلاتدهی بانکها از جمله مهمترین برنامههای دولت برای خروج از رکود است . ،زمینهسازی برای اجرای برنامه یکسانسازی نرخ ارز تا پایان سال 94 و تسهیل دسترسی به خدمات ارزی،حمایت از تولید از طریق اعمال مشوقها و معافیتهای مختلف،کاهش مداخلات در زمینه قیمتگذاری و سرکوب قیمتها،افزایش توان تسهیلاتدهی بانکها”، “هدایت منابع اعتباری بانکها به سمت فعالیت¬های تولیدی با تاکید بر فعالسازی ظرفیت¬های بلااستفاده” و “انضباط بخشی به بازار پولی و قراردادن مؤسسات اعتباری فاقد مجوز در چارچوب مقررات و ضوابط بانک مرکزی”، توجه به بنگاه های کوچک بمنظور افزایش اشتغال،فزایش تولید گاز و محصولات پتروشیمی و تشکیل صندوقهای پسانداز مسکن با هدف ارائه تسهیلات با مبلغ و نرخ سود مناسب است.
اعمال این سیاست ها موجب خروج تدریجی کشور از رکود می شود . بنابراین نباید انتظار داشت امسال شرایط اقتصادی کشور بهتر شود.
نکته قابل تامل آنکه در این بسته سیاستی، رفع تحریم ها در نظر گرفته نشده است و با فرض شرایط موجود، راهکارهایی برای خروج از رکود ارایه شده است.
ضعف تقاضا یکی از مشکلات بزرگ کشور است که تنها صادرات می تواند سبب تحریک تقاضا بدون افزایش تورم شود البته دولت در صدد تحریک بخش مسکن نیز هست.
این موضوع برای سرمایه گذاری بلند مدت باید در نظر گرفته شود و انتظار معجزه در شرایط فعلی نباید داشت.
امروز بازار سهام بنظر می رسد به سمت تعادل پیش رود و حتی گروه خودرو که با گزارش های نه چندان مناسب پارس خودرو و سایپا با صف های فروش مواجه شده بودند، می توانند به سمت تعادل پیش روند.البته این گروه فعلا حرفی برای گفتن ندارند. قطعه سازان هم گزارش های نه چندان خوبی ارایه کردند.
خاذین طی سه ماه 201 ریال زیان برای هر سهم محقق کرده است. خنصیر هم 100 ریال سود نقدی به هر سهم داده است.
اما در گروه لیزینگ بنظر میرسد اصلاح قیمتی ادامه داشته باشد. گزارش های مالی شرکت های گروه نیز بهبود شرایط عملیاتی شرکت ها را خاطر نشان نمی کند.
در گروه پتروشیمی، بنظر می رسد شرکت ها پتانسیل رشد را دارند ولی ممکن است امروز همچنان روند اصلاحی ادامه یابد ولی این اصلاح موقت خواهد بود.تعمیرات دوره ای یکی از دلایل کاهش سود برخی پتروشیمی ها بوده است اما باید توجه کرد دولت امسال بر افزایش تولید گاز تاکید کرده و افزایش صادرات محصولات پتروشیمی را در دستور کار دارد.
در گروه فلزی، افزایش قیمت ها در بازارجهانی بویژه در گروه روی می تواند بر سوداوری گروه موثر باشد اما با توجه به رفتار سرمایه گذاران در نمادهای این گروه احتمال عرضه در باما و کروی وجود دارد.
در گروه فولاد، فخاس روز گذشته بازگشایی شد. فولاد در مجمع 66 تومان سود نقدی به هر سهم داد. حرکت این گروه سنگین و کند است. اما بیلت در بازارهای جهانی رشد قابل توجهی داشته که می تواند محرک فولادی ها شود.
در گروه معدنی عوارض صادرات مواد معدنی فعلا به حاشیه رانده شده است و خبری از اخذ عوارض نشده است. اما سنگ آهنی ها آهسته و پیوسته حرکت می کنند.
در گروه سیمان گزارش مالی شرکت ها چندان خوب نیست. سکرد هم تعدیل منفی 26 درصدی داده است.
گروه ساختمان همگام با بازار حرکت می کند و انتظار رشد از این گروه نمی رود. گزارش های میان دوره ای شرکت ها هم چندان جالب نبوده است.
در گروه دارو، گزارش مالی شرکت ها قابل توجه بود اما جو بازار این روزها بر این گروه نیز تاثیر گذار است. بنظر می رسد امروز برخی نمادها صف خرید دیروز متعادل شوند.
در گروه پالایش، تعدیل سود 33 درصدی شتران و انتظار گزارش 12 ماهه شپنا با پوشش 99 درصدی سود پیش بینی شده بار دیگر می تواند توجه ها را به گروه پالایش جلب کند. شسپا هم برای سال 92 مبلغ3362 ریال سود محقق کرده و 2900 ریال سود نقدی به هر سهم داده است. شپاس و شرانل هم از سهم هایی هستند که از شرایط بنیادی خوبی برخوردارند.
دیدگاهتان را بنویسید