حجم های اندک بازار
نگاهی به بازار دوشنبه 10 شهریور 1393
گویا روال ریزشی بازار همچنان ادامه داردو شاخص کل با خیالی اسوده در سراشیبی نزول قل می خورد. سقوط 438 واحدی شاخص امروز ،انرا به مدار 72 هزار و 339 واحد رسانید تا همچنان بر روزهای سرخ پوشش افزوده شود.هرچند که هفته دولت سبب شده تا اندک توجهی در اخبار و رسانه هابه بورس هم شود،اما سرمایه گذاران هچنان شاهد کاهش دارایی هایشان هستند.
در معاملات امروز،درخشان تهران در گروه لاستیک و پلاستیک،پارس الکتریک در گروه ساخت دستگاه و وسایل ارتباطی و فیبر ایران در گروه محصولات چوبی،بیشترین افزایش قیمت را داشتند.
در مقابل،صنایع پتروشیمی خلیج فارس،صنایع جوشکاب یزد و معادن بافق،با بیشترین افت قیمت مواجه شدند.
پارس الکتریک،لامپ پارس شهاب و گلوکزان هم بیشترین تقاضا را در بین شرکتهای بورسی داشتند.
گروه ساختمانی
امروز ساختمانی ها بازار سرمایه را در قلمرو خود گرفته بودند.سهام شرکت های ساختمانی گویا تحت الشعاع عرضه ثرود شور و هیجان خوبی داشتند.البته نمی دانیم که صندوق ساختمان و ارایه وام 80 میلیونی به این صنعت تحرک بخشید یا قیمت همگروهی جدیدشان حکایت از ارزندگی شرکت های قدیمی داشت.به هر رو،ساختمانی ها امروز جامه سبزی به تن کردند.
ثرود با قیمت 3100 ریال عرضه شد.تعداد 20 میلیون از سهام شرکت سرمایه گذاری مسکن زاینده رود،برای اولین بار پس از پذیرش در بازار اول فرا بورس عرضه شد.10 میلیون از سهام این شرکت جهت عرضه به ایستگاههای کاری معمولی کارگزاران در فرایند کشف قیمت در نظر گرفته شده بود.10 میلیون مابقی هم نصیب معامله گران بر خط شد.هر کد می توانست 500 سهم ثرود را خریداری کند.
20 میلیون سهم این شرکت با ارزشی معادل 6.2 میلیارد تومان به فروش رسید.
ثشرق هم معاملات خوبی را تجربه کرد و با 4درصد افزایش قیمت همراه شد.2.5 میلیون از سهام این شرکت در تبادلات امروز جابجا شد
آ.س.پ هم 5 درصدی شد.سه میلیون از سهام این شرکت فرابورسی در روز ساختمانی هامعامله شد و در قیمت 1670 ریال به کار خود خاتمه داد.
ثغرب و ثشاهد هم مسیر صعود در پیش گرفتند و بیش از 2 درصد رشد قیمت را در پرونده شان به ثبت رساندند.سرمایه گذاری مسکن شمالغرب و و سرمایه گذاری شاهد به ترتیب در قیمت های 2835 و 2059 ارام گرفتند.
ثباغ،ثفارس،واذر و ثاباد هم امروز را مثبت سپری کردند.در این گروه ،ثنوسا ، وتوس و ثامان خوش اقبال نبودند و مورد بی مهری خریداران قرار گرفتند.
سرمایه گذاری مسکن تهران هم مثبت بود. بیش از 4.2 میلیون از سهامش با رشدی حدود 3 درصد مورد تبادل قرار گرفت.
گروه پتروشیمی
پتروشیمی ها در تلاطم نرخ گذاریهایشان بالا و پایین شدن های گاه و بیگاه بی دلیلی را تجربه می کنند.صنایع پتروشیمی خلیج فارس که سردمدار کاهشی های بازار است.چندروزی است یک تنه شاخص را به پایین هل می دهد.هرچند که چند روز گذشته به مدد حجم مبنا تلاشش برای به پایین کشیدن شاخص چندان قابل توجه نبود،امروز پس از اینکه صف فروشش جمع اوری شد اما، با ریزش 4 درصدی در قیمت و پر کردن حجم مبنایش،317 واحد شاخص را به پایین سر داد.
تاپیکو و پارسان هم منفی بودند اما ،حجم معاملاتشان اندک بود و یک درصد افت را تجربه کردند.شاراک،شیران،شفارا و شسینا هم منفی های بودند که حجم معاملاتشان کمتر از یک میلیون سهم بود.
سبز پوشان این گروه ،شگل،پاکشو،شلعاب و شپاکسا بودند.
گروه بانکی
از یک سو دستور دولت مبنی بر کاهش نرخ سود بانکی و از سوی دیگر تغییر اساسنامه شان که شورای پول و اعتبار پیگیرش است،سهام بانکی ها را متزلزل کرده است.معاملات سهام در این گروه نیز چندان جالب توجه نیست.بیشتر شرکتهای بانکی در تبادلات اخیرشان در مسیر نزول قرار دارند.به جز بانک تجارت و صادرات که تلاش بی شایبه تنها 1 و 8 ریال رشد را تجربه کردند،سایرین منفی بودند.بانک صادرات با معامله بیش از 23 میلیون سهم تلاش زیادی برای مثبت شدن کرداما تنها 8 ریال رشد قیمتی را در پرونده اش ثبت کرد و در قیمت 770 ریال بسته شد.
بانک تجارت هم 15 میلیون از سهامش را جابجا کرد تا بتواند تنها 1 ریال به بالا حرکت کند.
گروه خودرو:
نزول خودرویی ها هم در پی کشاکش قیت گذاری هایشان،دور از انتظار نیست.ایران خودرو امروز با تبادل بیش از 7 میلیون سهم، با قیمت 2469 ریال بسته شد.سایپا هم حال و روز خوشی نداشت و 5 میلیون جابجایی سهامش نیز نتوانست از فشار فروشش بکاهد و در قیمت 1230 ریال به کار خود پایان داد.خزامیا،خمحرکه،خموتورخاذین،و خریخت هم منفی بودند.
البته خکاوه،خرینگ،ختراک،و خمحور در معاملات امروزشان سرافراز بودند.
گروه فلزات اساسی
پیش رو های بازار دیروز،به پسرونده های بازار امروز بدل شدند.خیلی از زمانی که فولاد را نهنگ بازار سرمایه خواندند و اقتدارش جهت بازار را تعیین میکرد،نگذشته است اما،امروز دیگر کمتر کسی به دنبال پیگیری سهامش است.کاهش فعالیت های عمرانی دولت در کنار کساد بودن ساخت و سازها،رونق را از بازارشان ربوده است تا جایی که مسولان خود به دپوی فولاد در برخی شرکتها معترفند.هرچند چیزی از توانایی فولادیها کاسته نشده و مزیت تولیدشان بر کسی پوشیده نیست اما،رکود اقتصادی دامنگیر انها نیز شده است.
فولاد مبارکه تنها یک میلیون از سهامش را مورد دادو ستد قرار داد انهم در مسیر نزول.ارفع و فخوز هم منفی بودند و حجم معاملاتشان نیز اندک بود.
فملی هم پس از تبادل بیش از 1.8 میلیون سهم،با افت قیمت به تبادلاتش پایان داد.فباهنر،فخوز،وتوکا،فولاژفنورد ،فروس و فسپا هم منفی بودند.
در این گروه اما فنوال،فسرب فایرا فلوله و فاسیمین روز بهتری داشتند و معاملاتشان سبز بود.
دیدگاهتان را بنویسید