تازه ترین خبرها قبل از بازار
شنبه 22 شهریور ماه 1393
با نام و یاد خدا
در حالی برای آغاز هفته ای جدید آماده می شویم که نفس در سینه بسیاری از اهالی بازار سرمایه حبس شده و طی امروز و روزهای آتی همه چشم ها با نگرانی به تابلو معاملات دوخته خواهد شد تا ببینیم یکی از سخت ترین هفته های بازار طی دو ماه گذشته چگونه سپری خواهد شد. پس از این که بازار با فرارسیدن ماه مبارک رمضان دست به سنت شکنی دیگری زد و با معاملات خوب خود امید را در دل ها زنده کرد اشاره کردیم که به نظر تا پایان شهریور ماه شاهد تعادل قیمت ها حول محدوده های فعلی خواهیم بود. همین امر نیز رخ داد و بازار طی این مدت با نوساناتی محدود و چرخش های ناگهانی در روند حرکتی خود مواجه گشت. در هفته های اخیر کمبود نقدینگی و نداشتن توان کافی برای صعود از یکسو و نبود فروشنده جدی در منفی ها از سوی دیگر به وضوح قابل لمس بود.
اما معاملات امروز از این حیث برای بازار حائز اهمیت است که قیمت ها بار دیگر به محدوده های حمایتی خود رسیده و در کف قرار گرفته اند اما با توجه به نزدیک شدن به پایان شهریور ماه و سال مالی کارگزاری ها و شرکت های سرمایه گذاری و همچنین بحث مذاکرات و احتمال پایان آن بدون شوک خبری خاص برای بازار، طی هفته پیش رو فشار عرضه ها می تواند بیشتر باشد و به تبع آن سطوح قیمتی مذکور از دست بروند. امری که می تواند کار را برای بورس تا انتهای ماه جاری اندکی سخت تر نماید و بیم بازگشت به روزهای قبل از ماه مبارک رمضان را ایجاد نماید. تنها امری که می تواند از این اتفاق جلوگیری کند افزایش حمایت های مقطعی و جذب عرضه هایی است که طی هفته آتی در پیش داریم.
اما در چنین شرایطی بخش عمده ای از توجه مسئولین بورسی همچنان معطوف به شاخص و حفظ ظاهرا در این راستاست. تلاشی که در بلوک های آخر وقت چهارشنبه نیز به وضوح قابل مشاهده بود. این در حالی است که سهام داران انتظار دارند حداقل با نه ماهه شدن بحران به وجود آمده، تلاش برای اتخاذ راهکارهای اساسی تر و کارآمدتری جای این دست نمایش ها از جانب مسئولین بگیرد.
بحث کاهش حجم مبنا و افزایش دامنه نوسان در این شرایط می تواند شرایط بهتری را برای بازار فراهم نموده و بر جذابیت های خرید نیز بیفزاید. همچنین رونمایی از شاخص های جدید در مهر ماه را نیز می توان از دیگر اتفاقات مثبت پیش روی بازار قلمداد کرد.
اما امروز روز سختی منتظر ماست. اگر اتفاق مهمی به وقوع نپیوندد و حمایت خاصی به سمت بازار سرازیر نشود امروز می تواند سرآغاز یک ریزش محدود و چند روزه برای بازار سرمایه باشد. امیدواریم بار دیگر قرار گرفتن نمادها در کف قیمتی و نبود فروشنده در منفی ها نقش ترمز را در مسیر منفی پیش رو ایفا نماید.
در حاشیه بازار
در اخبار سیاسی مهمترین رویداد هفته پیش رو مربوط است به هفتمین دور مذاکرات ایران و ۵+۱ که قرار است ۲۷ شهریور و در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل برگزار شود. عراقچی در همین راستا ضمن بیان اینکه تصویر نادرست از ایران در اثر مذاکرات و دیپلماسی تقریبا یک سال گذشته شکسته، گفته است اگر طرفهای مقابل حسن نیت داشته باشند و از برخی خواستههای غیر معقول دست بردارند این مذاکرات به سرانجام خواهد رسید.
در رابطه با تحولات منطقه اوباما طی نطقی تلویزیونی از راهبرد خود برای «تضعیف و نهایتا نابودی داعش» رونمایی کرد. تسلیح گسترده مخالفان سوریه و انجام حملات هوایی داخل خاک این کشور، از جمله اصلیترین بندهای راهبرد اوباما است.
در این حال دمشق اعلام کرد که هرگونه اقدام نظامی آمریکا علیه داعش در خاک سوریه و بدون اجازه دمشق را حمله علیه خود تلقی میکند. وزیر خارجه فرانسه هم اعلام کرد که کشورش در حملات هوایی علیه داعش در عراق شرکت میکند، اما در سوریه دخالتی نخواهد داشت.
خساپا
به نظر طی هفته پیش رو می تواند بار دیگر به قیمت های زیر ۱۲۰ تومانی بازگردد. سهم در ۱۱۰ تومان از حمایت مهمی برخوردار می باشد. شنیده هایی که از فروش دارایی های شرکت و افزایش سرمایه مجدد آن به گوش می رسد طی روزهای آتی می تواند در منفی ها با خریداران بیشتری همراه شود.
خاهن
در صورتی که ۲۱۷ تومان برای سهم از دست برود شاهد کاهش آن تا ۲۰۰ تومان خواهیم بود. شنیده می شود در نماد خاهن فروش های تامین سرمایه امین به پایان رسیده است. اگر شرایط گروه خودرو کمی مساعد شود رشد خاهن نیز به سمت اهداف بالاتری از جمله ۲۵۰ تومان محتمل است فعلا باید منتظر بهبود بیشتر شرایط این گروه بود
گروه دارو
نمادهای دارویی با توجه به اخباری که هفته قبل به گوش رسید مورد اقبال بازار واقع شدند. اما توجه داشته باشید بحث افزایش ۱۵ درصدی دارو فعلا در حد شایعه است و همین امر امروز می تواند فشار فروش را در این گروه افزایش بخشد.
اخبار خوب دیگری را نیز از این گروه داشتیم که می توان به تمایل عراق برای واردات دارو از ایران و همچنین اخذ وام دو میلیاردی از بانک انصار اشاره کرد.
در این میان دکیمی که یکی از نمادهای ارزنده گروه است در میان مدت می تواند تا قیمت های بالای ۷۰۰ تومان رشد کند. اگر افزایش نرخ محقق شود دکیمی یکی از نمادهایی خواهد بود که با رشد خوبی همراه می شود.
یکی دیگر از نمادهایی که با افزایش نرخ می تواند شرایط خوبی را تجربه کند دالبر است. سهم مورد توجه بازار واقع شده اما فعلا به نظر عبور از حمایت ۱۰۸۰۰ برای آن کار چندان آسانی نخواهد بود. سبحان هم می تواند تا ۳۲۰۰۰ رشد کند.
فولاد مبارکه
فولاد مبارکه پس از این که چند روز به طور موقت با شرایط بهتری مواجه شد بار دیگر با معاملاتی منفی مواجه شده. بارها به ارزندگی سهم در قیمت های محدوده ۲۴۰الی ۲۳۰ تومان با دید نگهداری اشاره کرده ایم. مهمترین حمایت آن هم از نظر نموداری در ۲۳۰ تومان قرار دارد. به نظر سهم در مهر ماه به واسطه اخبار خوبی که از شرکت به گوش می رسد و همچنین تصمیمی که برای بازارگردانی بهتر آن وجود دارد با شرایط بهتری رو به رو شود.
پتروشیمی شازند
پتروشیمی شازند می تواند عملکرد خوبی را در گزارش ۶ ماهه خود به نمایش بگذارد. بار دیگر بر روی ارزندگی سهم در قیمت های ۷۲۰ تومانی و پایین تر خصوصا ۶۷۰ تومان تاکید داریم. سهم می تواند در اولین پله تا ۸۲۰ تومان رشد کند. در میان مدت نیز قیمت های بالای ۹۰۰ تومانی در انتظار آن خواهد بود.
فاسمین
با شنیده هایی که از مشکل شرکت در رابطه با خاک معدنی به گوش می رسد با نوساناتی منفی رو به رو شده است. این سهم در ۶ ماهه گزارش خوبی را منتشر خواهد کرد و با دید نگهداری نیز می توان اهداف مناسبی را برای آن انتظار داشت.
کچاد و کگل
مشخص نیست در صورت از دست رفتن کف های ۵۰۰ و ۵۶۰ تومانی چه قیمت هایی در انتظار سهم خواهد بود. قیمت های فعلی برای آن ها بسیار پایین است اما فعلا تحت الشعاع قیمت های جهانی سنگ آهن قرار گرفته اند. شاید انتشار گزارش های ۶ ماهه بتواند به یاری این دو سهم بیاید.هر چند با تثبیت نرخ شمش و وضعیت اصلاحی زیاد فولاد خوزستان گزارش های ۶ ماهه سنگ اهنی ها نمی تواند اش دهن سوزی باشد در این گروه چادرملو پی به ای معقولی دارد و شاید اصلاح فعلی برای سهم زیاد باشد اما از طرف دیگر کگل با پی به ای بسیار بالایش اصلاح فعلی دور از انتظار نیست
گروه سیمان
افت نمادهای سیمانی متوقف شده است و شاهد معاملاتی بهتر در این گروه هستیم. با توجه به قرار گرفتن بیشتر قیمت ها در محدوده کف قیمتی می توان تحرکاتی نسبی را از آن ها انتظار داشت. گزارش های ۶ ماهه نیز نقش بسزایی را در مشخص نمودن روند حرکتی آن ها ایفا خواهد کرد.
اما تا مشکلات صنعت سیمان مرتفع نشود و رکود حاکم بر آن پایان نیابد نمی توان رشد خاصی را از آن ها انتظار داشت. در نیمه دوم سال جاری شرایط بهتری منتظر سیمانی ها خواهد بود اما این پروسه اندکی زمان بر بوده و نیازمند صبر بیشتری خواهد بود.
در این میان ستران که در ۳۸۰ تومان ارزنده است می تواند با رشدی نوسانی همراه شود. البته شرایط به جو کلی بازار نیز بستگی دارد. اما به نظر جای افت سنگینی از این قیمت ها را نداشته باشد.
بترانس
بترانس نیز به سطوح حساسی رسیده است. ۴۰۰ تومان حمایت مهمی برای آن به شمار می رود. از دست رفتن آن نشانه خوبی برای سهم نیست اما واقعا در این قیمت ها حضور در آن ریسک بالایی ندارد. قیمت های آن در صفر تابلو و منفی های احتمالی پیش رو برای خرید تدریجی با دید نگهداری بد نیست.
گروه غذایی
ظاهرا برنامه برای صادرات به روسیه با توجه به شرایطی که برای این کشور پیش آمده جدی است. این امر می تواند شرایط بهتری را برای غذایی ها در بورس رقم بزند
گزارش مارگارین نیز با تعدیل منفی بالایی همراه بود گزارش مارگارین شرایط غبهشر را نیز سخت خواهد کرد
دیدگاهتان را بنویسید