بررسی عوامل تأثیرگذار بر روند نزولی بورس/ارایه راهکارهایی برای برون رفت از آن
مدیر عامل هلدینگ سرمایه گذاری معدنی امید با بیان این مطلب عنوان کرد: نوسانات متعدد قیمت سهام اکثر شرکت های بورسی و شاخص کل، عدم مشاهده نشانه هایی از رونق در کلیت بازار سرمایه در کنار عدم تحقق صحبت های به میان آمده پیرامون تزریق نقدینگی به بورس توسط صندوق توسعه بازار سرمایه موجب شد تا مدیران شرکت های سرمایه گذاری و سهامداران حقوقی نسبت به سرمایه گذاری در بورس تعلل کنند و بدین ترتیب سکون بر معاملات بازار سهام بیش از پیش حکمفرما شود.
احمدزاد اصل به افزایش ریسک سیستماتیک در بازار سرمایه به عنوان عاملی دیگر اشاره کرد و گفت: تحولات منطقه ای و مذاکرات هسته ای کشور و عدم تحقق انتظارات برای بهبود وضعیت سیاسی کشور نیز در برهه ای از زمان موجب هجوم سرمایه گذاران به ویژه سهامداران حقیقی برای فروش سهام تحت تملک آنها شد، به گونه ای که در برخی از روزهای معاملاتی شاهد افزایش عرضه ها در نمادهای مطرح و تأثیرگذار بر شاخص کل بودیم.
وی افزود: در شرایط کنونی نکته قابل تأمل، ارزندگی سهام بسیاری از شرکت های بورسی و ریسک پایین سرمایه گذاری در آنها در مقابل پتانسیل های مجموعه های مذکور جهت اعطای بازدهی مناسب به سهامداران است.
برهمین اساس به نظر می رسد با بهبود شرایط سیاسی و اقتصادی کشور، شوک مثبتی به بازار سرمایه وارد شود و شرایط کلی رو به بهبودی پیش رود.
مدیر عامل هلدینگ سرمایه گذاری معدنی امید به راهکارهای موجود جهت برون رفت از وضعیت فعلی اشاره کرد و ابراز داشت: کاهش نرخ سود بانکی، ایجاد ثبات در سیاست ها و برنامه های آتی دولت به ویژه در حوزه های اثرگذار بر وضعیت اقتصادی کشور و بازار سرمایه در کنار حذف بازارهای رقیب با بورس همچون ارز و طلا از جمله راهکارهایی است که می توان بدان اشاره کرد.
احمدزاد اصل در ادامه به رکود حاکم بر بازارهای ارز و طلا اشاره کرد و گفت: روند قیمتی ارز و طلا تحت تأثیر قیمت های جهانی است و به نظر می رسد حداقل در بازه زمانی کوتاه مدت همچنان شاهد تداوم این روند باشیم و رونقی در این بازارها پدید نیاید.
وی با اشاره به اجرای برنامه هایی از سوی متولیان بازار سرمایه برای از بین بردن انگیزه های سرمایه گذاران جهت خروج نقدینگی از بورس، در این خصوص افزود: با توجه به پتانسیل های موجود در اغلب شرکت های بورسی جهت رشد سودآوری، کنترل شرایط از سوی دولتمردان و متولیان بازار سرمایه لازم به نظر می رسد، تا با اجرای برنامه هایی مانع از خروج نقدینگی از بازار سرمایه شوند و پتانسیل های این بازار همچنان پایدار بماند.
وی در خاتمه صنایع صادرات محور و تولیدکننده مواد اولیه را جزو گروه های پیشرو بورس برشمرد و تصریح کرد: مجموعه های فعال در گروه سنگ آهن و پتروشیمی که متأثر از روند قیمت های جهانی هستند و درآمدهای مناسبی از محل فروش صادراتی خود کسب می کنند، می توانند بازدهی مناسبی را به سهامداران خود طی بازه بلندمدت اعطا کنند.
منبع: بورس نیوز
دیدگاهتان را بنویسید