حضور کم رنگ حقوقی در بازار
نگاهی به بازار دوشنبه 7 مهر ماه 1393
امروز بازار سهام یک روز کم رمق دیگر را پشت سر گذاشت و اگرچه شاخص کل بورس 31 واحد افزایش یافت و به سطح 71657 رسید اما حجم و ارزش معاملات بدون معاملات بلوکی آخر وقت، بسار کم بود که نشان دهنده رکود بازار است. بررسی معاملات روزهای گذشته نیز نشان می دهد حقوقی ها با انجام چندین معامله بلوکی در بازار سهم خود را از ارزش معاملات به 45 درصد رسانده اند. این روزها حقوقی ها در صنعت بانک، خودرو ، مخابران و سنگ آهنی ها حضور دارند.
امروز معاملات سهام کچاد، اخابر، کگل، ومعادن بیشترین نقش را در مثبت شدن شاخص داشتند. در مقابل معاملات سهام غدیر، فولاد، وپاسار هم بیشترین نقش را در کاهش شاخص داشتند.
بازار هنوز جان نگرفته است. همه می دانند قیمت ها در سطوح جذابی هستند. می دانند بسیاری از نمادها زیر ارزش ذاتی معامله می شوند. می دانند خرید برخی سهام بنیادی بازار و نگهداری برای یک سال حداقل 40 درصد بازدهی بی دردسر خواهد داشت اما بازهم خرید نمی کنند. بخشی از این یخ زدگی بازار را باید در کمبود نقدینگی و بخشی را در بها دادن بیش از حد بازار به مذاکرات هسته ای جستجو کرد.
سید عباس عراقچی معاون وزیر خارجه ایران روز یکشنبه گفت مذاکرات هستهای که تازهترین دور آن روز جمعه بدون اعلام نتیجه پایان یافت، کمتر از دو هفته دیگر در یک شهر اروپایی از سر گرفته میشود.
وی افزود: «ما توانستیم در فضایی سازنده به درکی بسیار بهتر برسیم، اما هنوز اختلافات بر سر مسائل مهم باقی مانده است.»
بر اساس توافق موقتی که سال گذشته میان تهران و پنج عضو دائم شورای امنیت به علاوه آلمان به دست آمد و در پایان تیر ماه برای چهار ماه تمدید شد، طرفین باید تا روز سوم آذر به راهکار جامع دست یابند.
حال اگر تا سوم اذرماه مذاکرات به نتیجه نرسد،چه اتفاقی می افتد؟ آیا دوباره تحریم می شویم؟.پاسخ به این سوال بنظر منفی است.بعد از اینهمه انعطاف و گام برداشتن رو به جلو ، بعید بنظر می رسد دوباره به جای نخست بازگردیم. رریس جمهور نیز زمانی به این موضوع اشاره کرد که حتی اگر مذاکرات به نتیجه نرسد ما به جایگاه نخست باز نمی گردیم. احتمالا بار دیگر مذاکرات تمدید می شود تا به نتیجه برسد. نفع همه طرفین در حصول نتیجه است.
بازار نباید بیش از حد به مذاکرات هسته ای بها دهد. ممکن است مذاکرات سالها ادامه یابد و این جا فرصت های زیادی را سرمایه گذاران از دست خواهند داد.
امروز بازار به سمت نمادهای کوچک متمایل بود و بیشتر سرمایه گذاران به سمت نوسان گیری متمایل شده اند در حالیکه سرمایه گذاری بینادی با افق میان مدت و بلند مدت در بازار ما گزینه مناسب تری است.
امروز هم نمادهای کوچک پر توجه بودند و همانطور که پیش بینی کرده بودیم، گروه دارو کمی پر عرضه شد.
امروز در گروه قند و شکر شاهد رشد دسته جمعی همه نمادهای قندی بودیم که بواسطه شایعاتی از افزایش نرخ شکر مورد توجه قرار گرفته بودند. البته رشد در این گروه موقت و ناشی از توجه بازار به نمادهای کوچک است که این بار با بهانه شایعه افزایش نرخ دست بدامن قندی ها شده است تا کامش را شیرین کند.
حجم معاملات قثابت، قشکر، قهگمت خوب بود.
در گروه غذایی ها نیز شاهد نوسانات مثبت بیشتر نمادها بودیم. غالبر، غمینو، غپینو، غشاذر، غسالم، غگرجی ، غگل همه رشد قیمت را تجربه کردند.
در گروه پتروشیمی، امروز شاهد شفاف سازی شپاکسا بود که اعلام کرد افزایش 12 درصدی نرخ محصولات شوینده شامل برخی محصولات شرکت شده و بخش عمده آن را شامل نمی شود لذا تاثیری بر پیش بینی سود شرکت ندارد. این سهم امروز نوسانات منفی را تجربه کرد.
سایر نمادهای پتروشیمی هم نوسانات منفی داشتند. پارسان امروز معامله بلوکی داشت. شنیده می شود با افزایش نرخ اوره دولتی مخالفت شده است. امروز فقط خراسان مثبت بود.
موضوع نرخ خوراک پتروشیمی ها و تعیین فرمول برای آن سبب شده تا سرمایه گذاران نسبت به نمادهای پتروشیمی محتاط تر شوند. این گروه می تواند گزارش های خوبی به بازار ارایه کند. یادمان باشد که نسبت قیمت بر درامد گروه و بسیاری از نمادها کمتر از متوسط بازار است و سیاست تقسیم سود حداکثری دارند.
شاراک اورهال داشته و انتظار گزارش خوبی از آن نمی رود ولی جم، شفن و مارون می توانند گزارش های خوبی به بازار ارایه کنند. رشد قیمت متانول همی می تواند زاگرس را برای نیمه دوم سال جذاب کند. زاگرس امروز توانست در مقابل ریزش مقاومت کند.
شپترو امروز منفی معامله شد درحالیکه شایعاتی از افزایش سرمایه شرکت شنیده می شود.
در گروه سیمانی، نمادها حاشیه نشین و قرمز پوش بودند.
در گروه سرمایه گذاری حجم معاملات خارزم، وسپه، وبیمه،وساپا قابل توجه بود. خارزم واقعا قیمت های پایینی در حال معامله است. وساپا بدلیل توجه به خودرویی ها مورد توجه است. وسپه هم سهامدار سنگ آهنی هایی است که این روزها مورد توجه اند و برای سرمایه گذاری بلند مدت توصیه می شوند.
در گروه چند رشته ای، شاهد نوسانات منفی گروه بودیم .غدیر مجوز افزایش سرمایه 100 درصدی را بزودی می گیرد. وبانک در زیر ارزش ذاتی و با نسبت پی بر ای 4 در حال معامله است. این سهم افزایش سرمایه و سود نقدی خوبی دارد.
در سایر کانی های غیر فلزی شاهد نوسان عجیب کهمدا از منفی 4 درصد به سمت مثبت 4 درصد بودیم. پشم شیشه همدان هم مثبت بود.
امروز حفاری توانست مقاومت 520 تومانی را پشت سرگذارد. سهم از محل فروش ارز به قیمت ازاد پتانسیل رشد سود دارد.
سهام چفیر، چکارن، زمگسا و افست حداکثر رشد قیمت را داشتند. بازار این روز ها بر روی سهام کوچک نوسان گیری می کند.
در گروه فراورده های نفتی همه نمادها نوسانات منفی داشتند در حالیکه شسپا تعدیل مثبت داد .شرکت نفت سپاهان پیش بینی سود هرسهم سال مالی منتهی به پایان اسفند 93 مبلغ 3469 ریال اعلام کرد در حالیکه قبلا 3398 ریال سود اعلام کرده بود.
شرکت در دوره 3 ماهه منتهی به پایان خردادماه به ازای هر سهم 822 ریال سود محقق کرد و 24 درصد از پیش بینی سود سالانه را پوشش داد.
شرانل هم در حالی منفی معامله شد که نسبت قیمت بر درامد کمتر از 4 دارد و برای سرمایه گذاری میان مدت مناسب بنظر می رسد.
در گروه فلزی اگرچه هنوز صنعت فولاد با رکود همراه است اما افزایش نرخ دلار سبب شده تا کمی این گروه مورد توجه قرار گیرند. فولاد امروز معامله بلوکی داشت. مدیران ذوب اعلام کردند که شرکت زیان انباشته اش را با سود پوشش داده است. امروز ذوب تا صف خرید پیش رفت.
میدکو با خبر افزایش سرمایه مورد توجه قرار گرفته است. فولاژ هم امروز سعی کرد تا حداکثر رشد قیمت را داشته باشد. فنورد این روزها توسط حقوقی ها خریداری می شود.
فایرا و فسرب هم سعی کردند تا مثبت بمانند.
در گروه خودرو، سهام خودروسازان مورد عرضه قرار گرفتند ولی قطعه سازان شرایط بهتری داشتند و بیشتر آن ها رشد قیمت را تجربه کردند.
در گروه ساختمان، در ابتدای وقت معاملات شاهد نوسانات مثبت در این گروه بودیم اما کم کم عرضه در این گروه افزایش یافت و بیشتر نمادها را منفی کرد. ثفارس، ثاژن،ثنوسا، ثامان و ثاخت توانستند حداکثر رشد قیمت را حفظ نمایند.
ثفارس پیش بینی سود هر سهام سال مالی منتهی به پایان شهریورماه 94 را با 130 درصد رشد نسبت به سال 93 مبلغ 721 ریال اعلام کرد . این شرکت سود هر سهم سال مالی 93 را مبلغ 313 ریال پیش بینی کرده است .افزایش 690 درصدی فروش نسبت به سال قبل بابت افزایش متراژ واحد های تجاری برای فروش سال منتهی به 31 شهریور 94 و پیش فروش واحدها یکی از دلایل رشد 130 درصدی سود سال مالی 94 است.
ثاژن توسط حقوقی ها خریداری می شود. ثاخت هم شرایط بنیادی خوبی دارد. از ثرود شنیده می شود افزایش سرمایه دارد ولی سهم منفی شد.
گروه رایانه گروه نسبتا مثبتی بودند و بیشتر نمادها با رشد قیمت همراه شدند. رانفور توسط حقوقی ها خریداری می شود.
بیمه ها امروز همه منفی بودند. رییس بیمه مرکزی از تخلف یک شرکت بیمه ای خبر داده است. بیمه دی طی اطلاعیه شفاف سازی اعلام کرده طی 6 ماه مبلغ 15 تومان سود به ازای هر سهم محقق کرده است ولی سود حاصل از فروش سهام بانک دی در آن لحاظ نشده ولی سود فروش ساختمان ایرانشهر در آن لحاظ شده است.
در گروه حمل و نقل، حخزر بدلیل برگزاری اجلاس سران کشورهای دریای خزر و افزایش مبادلات تجاری ایران و روسیه ، با صف خرید همراه شد.
حسینا امروز منفی معامله شد. سهم شفاف سازی کرده که دو قرارداد ساخت سوله و سیلو برای 10 و 15 سال دارد که در سال مالی بعد می تواند بر صورتهای مالی شرکت موثر شود.
لیزینگی ها امروز تحت تاثیر عرضه سهام خودرویی، منفی معامله شدند.
بانکی ها رمقی نداشتند و بیشتر آن ها با وجود حضور حقوقی ها نوسانات منفی داشتند.
صنایع ماشین آلات و تجهیزات، ساخت محصولات فلزی جزو صنایعی بودند که در بازار امروز مورد توجه قرار گرفتند. البته حجم معاملات بسیار کم بود.
دیدگاهتان را بنویسید