بازار پرعرضه اما مثبت
نگاهی به بازار شنبه 26 مهر ماه 1393
امروز بازار سهام روز نسبتا پر عرضه ولی مثبتی داشت و شاخص کل تحت تاثیر معاملات سهام مپنا، حکشتی، خودرو و فولاد با رشد 37 واحدی همراه شد و بر روی سطح 72 هزار و 16 واحد قرار گرفت. نخستین سطحی که شاخص باید از آن عبور کند، 72100 واحد است و سپس شاخص مقاومت 72400 واحدی را پیش روی خود دارد که در صورت عبور از آن می توان به رشد شاخص امیدوار شد.
خبرهای مذاکرات هسته ای نسبتا مثبت است ولی آنچه بازار به آن بیشتر واکنش نشان می دهد گزارش مالی شرکت هاست که با وجود انکه 6 ماه نخست سال سپری شده گزارش های زیادی در صف انتشار قرار دارند.
هفته پایانی مهرماه کمی فشار عرضه را برای تسویه اعتباری ها زیاد کرده است.هر چند مانند گذشته خریدهای اعتباری زیاد نیست .
یکی از مهمترین اتفاقات اخیر کاهش بهای نفت بوده که سبب شده تا ایران بعنوان عضو فعال اوپک برای جلوگیری از کاهش بیشتر اقدام کند. نماینده سابق ایران در اوپک با اشاره به اینکه اوپک برای حمایت از تولیدکنندگان نفت باید سریعاً فعال شود و منتظر اجلاس یک ماه آینده نباشد، گفت: خیلیها منتظر پیشقدمی ایران هستند و آنان نیز از بازگرداندن قیمت به سطح منطقی حمایت خواهند کرد
کاهش بهای نفت، احتمال کسری بودجه را افزایش می دهد و بدنبال آن کاهش ارزش پول ملی و رشد دلار رخ می دهد.
این موضوع می تواند شرکت های واردات محور را با چالش مواجه کند و البته شرکت های صادراتی از رشد دلار بهره مند می شوند ولی ممکن است تحت تاثیر کاهش بهای نفت، کاهش قیمت محصولات پتروشیمی نیز رقم بخورد. همانطور که اوره به 322 دلار کاهش یافته است.
در گروه خدمات فنی مهندسی، مپنا با خبر افزایش سرمایه 30 درصدی مورد توجه قرار گرفت و با وجود معاملات 17 میلیونی، صف خرید یک میلیونی آن باقی ماند. شنیده می شود یک حقیقی در این سهم فعال شده است.
در گروه رایانه، مداران و مرقام مورد توجه حقوقی ها بودند و حجم معاملات نسبتا خوبی داشتند.مفاخر و افرا هم روز مثبتی داشتند اما رانفور حجم معاملات کمی را در سطح 990 تومان تجربه کرد.
گروه انبوه سازی امروز مورد توجه قرار گرفت و بیشتر سهام گروه سبز پوش شدند. خبری مبنی بر افزایش وام مسکن به 50 میلیون تومان منتشر شد که بر تقاضای سهام گروه موثر شد اما روابط عمومی فرابورس طی اطلاعیه ای اعلام کرد افزایش سقف وام ساخت مسکن به۵۰ میلیون تومان هیچ ارتباطی با تسهیلات بانک مسکن از محل سپردههای ممتاز و اوراق گواهی حق تقدم تسهیلات مسکن نداشته و ساز و کار این تسهیلات جدید، متعاقبا اعلام خواهد شد.
این گزارش میافزاید: درحال حاضر سقف تسهیلات بانک مسکن در قالب فروش اقساطی مسکن 350 میلیون ریال برای اشخاص عادی و 500 میلیون ریال برای زوجهای جوانی است که تاریخ ثبت عقدشان از 17 دی 92 به بعد بوده؛ ضمن آنکه سقف تسهیلات جعاله تعمیر و تکمیل مسکن نیز در حال حاضر 100 میلیون ریال است.
ثفارس امروز هم حداکثر رشد را داشت. شنیده می شود سرمایه گذاران فرهنگیان در این گروه فعال شده است و البته ریسک سهم بالا رفته است. امروز سهم معامله بلوکی داشت.
ثاژن، ثنوسا،ثاخت، ثتران رشد قیمت داشتند اما ا.س.پ با وجود شرایط بنیادی نسبتا خوب منفی معامله شد.
سمگا بار دیگر مورد توجه سرمایه گذاران قرار گرفت و با رشد قیمت همراه شد. سمگا همچنان مورد سفته بازی است ولی واقعا ریسک سهم بالا رفته است.
در گروه کانی های غیر فلزی، کفرا، کخاک و کرازی و کهمدا با رشد قیمت همراه شدند
در گروه بانکی ، وگردش مورد توجه نوسان گیران بود. بغیر از وگردش نماد وسینا هم مثبت معامله شد. کاهش نرخ سود بانکی در دستور کار شورای پول و اعتبار قرار گرفته است. وگردش 5 ابان به مجمع می رود.
در گروه سرمایه گذاری ها، وساپا عرضه های زیادی داشت ولی خریدار خوبی برای سهم قرار داشت. وساپا معاملات 9 میلیونی را در قمیت 108 تومان تجربه کرد.
وملت در حالی با رشد قیمت همراه شد که در گزار ش9 ماهه مبلغ 2 ریال زیان شناسایی کرده است.
در گروه خودرو، هرچند در ابتدای معاملات ، خودرویی ها مورد تقاضا قرار گرفتند اما در یک ساعت پایانی معاملات عرضه در این گروه افزایش یافت و زامیاد را منفی کرد. امروز نماد خپارس برای تعدیل پیش بینی درامد متوقف شد. شایعاتی از توقف نماد خودرو هم در بین اهالی بازار زمزمه می شود.
گزارش مالی خودرویی ها تعیین کننده روند بعدی گروه است.
عرضه بلوکی ورنا فردا انجام نمی شود. این سهم در قیمت های نزدیک اسمی معامله می شد و در اواخر وقت معاملات پر عرضه و منفی شد.
قطعه سازان شرایط بهتری داشتند و خلنت، خفنر و خکار و ختور صف خرید شدند.
شنیده می شود خودرو سازان بخشی از اموال مازدا خود را فروخته اند. توجه کنید کاهش بهای نفت و افزایش احتمالی نرخ دلار، خبر خوبی برای این گروه نیست مگر اینکه نتیجه مذاکرات مثبت باشد و تا حدودی نرخ دلار کنترل شود.
لیزینگی ها معاملات خوبی داشتند . وایران در بین همگروهی هایش با رشد قیمت همراه شد. شرایط بنیادی لیزینگ ها بهتر از خودرویی هاست.
در صنعت برق، همه نمادها بجز بالبر و بکام منفی معامله شدند. این در حالی بود که بموتو اعلام کرد که تعدیل 10 تا 17 درصدی خواهد داشت. بشهاب هم تعدیل مثبت داده و پیش بینی سود خود را از 1861 ریال به 1950 افزایش داده است و شنیده می شود افزایش سرمایه 200 درصدی در پیش دارد.
بترانس هم در خصوص سهام در تملک مدیریت طرح و توسعه اینده پویا شفاف سازی کرد. اما با وجود عرضه، خریداران خوبی داشت که مانع افت قیمت زیاد سهم شد.
در گروه ماشین و الات و تجهیزات شاهد معاملات کم رمقی بودیم.
اما در گروه ساخت محصولات فلزی، فاذر و فاما همچنان مورد توجه نوسان گیران هستند. فاذر 236 تومان معامله شد. نسبت قیمت بر درامد سهم 9.17 است.
در گروه فلزی، فولاد مبارکه تنها سهم مثبت بود. این سهم مورد توجه حقوقی هاست. فروس سهمی که شرایط بنیادی خوبی دارد و احتمالا به گره خواهد رفت. فپنتا هم مثبت معامله شد. سهم مورد علاقه نوسان گیران است.
سایر نمادهای گروه کم رمق و منفی بودند.
با وجودآنکه قیمت الومینیوم نسبتا در بورس کالا رشد داشته و ارزش معاملات آن دراین بازار با رشد 35 درصدی همراه بوده اما منفی معامله شد.
فولاژ هم امروز عرضه های زیادی توسط حقوقی ها داشت و به صف فروش رفت اما صف فروش آن جمع شد. شنیده می شود شرکت گزارش مالی خوبی ارایه خواهد کرد. گفته می شود تولید فولاد آلیاژی ایران هم طی 6 ماه نخست سال 17 درصد رشد داشته است و ارزش فروش محصولات این شرکت در مدت یاد شده نسبت به مدت مشابه 34 درصد رشد نشان می دهد.
در گروه استخراج ذغال سنگ شاهد معاملات مثبتی بودیم.
حفاری نیز امروز نوسانات مثبتی داشت.
گروه قندی امروز یکپارچه مثبت بودند اما غذایی ها کمی پر عرضه شدند.
در گروه غذا، غشصفها 50 درصد پیش بینی سود سالانه را 6 ماهه محقق کرد. گزارش این گروه کمتر از انتظار بازار است.
امروز بیشتر نمادهای پتروشیمی منفی معامله شدند. این در حالی است که نسبت قیمت بر درامد گروه پایین امده و پتانسیل رشد در نمودارهای سهام مشاهده می شود اما کاهش بهای نفت و نگرانی برای کاهش قیمت محصولات پتروشیمی از یک طرف و ابهامات مربوط به قیمت خوراک پتروشیمی از طرف دیگر سبب شده تا این گروه حاشیه نشین شوند.
امسال شرکت های پتروشیمی مشکل قطعی زمستانه گاز ندارند و خوراک آن ها تامین خواهد شد . گزارش مالی شرزکت های پتروشیمی هم خوب بوده اما بازار به نمادهای شیمیایی بیشتر متمایل است.
شلعاب که بیشتر مواد اولیه اش را از خارج تامین می کند طی گزارش 6 ماهه با زیان همراه شده و به ازای هر سهم مبلغ 116 ریال زیان شناسایی کرده است این شرکت پیش بینی سودش را نیز 50 درصد کاهش داده است. ولی در مقابل شرکت هایی که مواد اولیه شان وابسته به بهای نفت است می تواند با کاهش بهای نفت، بهای تمام شده آن ها هم کاهش یابد.
در گروه پتروشیمی، اوره سازان بدلیل کاهش قیمت اوره جهانی کم توجه بودند. اما خراسان جای بیشتری برای کاهش نداشت و در قیمت 772 تومان معامله شد. این شرکت طی 6 ماه 306 هزار تن اوره و 11 هزار تن ملانین تولید کرده و 308 هزار تن اوره و 11 هزار تن ملانین را فروخته و از بودجه فراتر رفته است.
جم گزارش نسبتا خوبی داده و 54 درصد از پیش بینی سود سالانه را 6 ماهه محقق کرده است.
کرمانشا عملکرد 6 ماهه خود را منتشر کرده که بر اساس آن 398 هزار و 49 تن اوره و 6 هزار و 396 تن امونیاک فروخته است که تقریبا مطابق بودجه سالانه است و 55 درصد پیش بینی هایش شرکت را پوشش می دهد. این شرکت طی 6 ماه نخست سال مقدار 362 هزار و 193 هزار تن اوره و مقدار 211 هزار و567 تن امونیاک تولید کرده است.
فروش 6 ماهه اوره شرکت مقدار 398 هزار و 49 تن بوده که از این مقدار 224 هزار و 223 تن آن صادراتی و 173 هزار و 826 تن داخلی بوده است.
فروش 6 ماهه امونیاک شرکت نیز 6 هزار و 396 تن بوده که از این مقدار 82 تن آن صادرات شده و مقدار 6124 تن در داخل بفروش رفته است.
امروز پارسان هم منفی معامله شد و بر شاخص تاثیر منفی بجای گذاشت.
گزارشی از شرکت سرمایه گذاری هامون که زیر مجموعه پارسان است بیانگر آن است که این شرکت طی ماه قبل 7میلیارد و 886 میلیون ریال سود ناشی از فروش سهام پارسان و تاپیکو داشته است.
فارس هم در گزارش 12 ماهه140 تومان سود برای هر سهم محقق کرده که کمی بیشتر از سود اعلامی قبلی است. شرایط رشد بلند مدت شرکت ها فراهم است. این سهم امروز مجمع داشت و به ازای هر سهم 100 تومان تقسیم کرد. گفته می شود ارزش ذاتی فارس 3 برابر قیمت فعلی فارس است.
گروه دارو هم کم رمق بودند. در این گروه والبر افزایش سرمایه 25 درصدی دارد. دتماد، دلقما، وپخش، دارو، دفارا، دامین،سبحان مثبت معامله شدند.
دارو در آخرین روز هفته مورد توجه سرمایه گذاران قرار گرفت ولی هنوز گزارش قوی از شرکت های دارویی منتشر نشده است. دزهراوی طی گزارش 6 ماهه 46 درصد از پیش بینی سود سالانه را محقق کرده است ولی عمده فروش شرکت ها در نیمه دوم سال رخ می دهد.
در گروه چند رشته ای ها، افزایش سرمایه 50 درصدی امید مورد تصویب قرار گرفت. وبانک هم با شایعه افزایش سرمایه همراه است.
در گروه بیمه، بیمه دی افزایش سرمایه سنگین دارد.
در سایر نمادها بازار حتوکا نیز تعدیل قابل توجهی داشته و پیش بینی سود خود را از 2797 ریال به 362 ریال افزایش داده است که ناشی از افزایش مبلغ قراردادها و کاهش قابل توجه هزینه های مالی بدلیل توسیه تسهیلات دریافتی است.
گروه حمل و نقل هفته گذشته یکی از پر بازده ترین صنایع بورسی بوده اند. در خبرها امده کشتی 5 هزار تنی روسیه وارد بندر استاراخان شده است.
دیدگاهتان را بنویسید