تمامی اخبار مهم حال و آینده “فملی”/17پروژه در دست اجرا
به گزارش خبرنگار بورس نیوز، در ابتدای این جلسه احمد مرادعلیزاده به بررسی وضعیت بازار جهانی فلز مس و عملکرد شرکت پرداخت و گفت: براساس آخرین آمار و اطلاعات تا پایان سال 2013 میلادی حدود 21 میلیون تن فلز مس تولید شده که از این مقدار حدود 17 میلیون تن از محل استحصال از معادن کشورهای مختلف بوده و کمتر از چهار میلیون تن مس نیز از طریق تبدیل مس ضایعاتی و قراضه تولید شده است که شیلی با تولید شش تا 6.5 میلیون تن تولید مس بزرگترین تولیدکننده این فلز در جهان بوده و چین با مصرف 8.5 میلیون تنی بزرگترین مصرف کننده به شمار می رود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه از میزان سرانه مصرف مس به عنوان نبض اقتصاد جهانی یاد می شود و متوسط سرانه مصرف در دنیا به ازای هر نفر سه کیلوگرم بوده که این رقم در ایران حدود 1.4 کیلوگرم به ازای هر نفر است، یعنی رقمی در حدود 120 هزار تن مصرف مس در سال.
مدیر عامل “فملی” با اشاره به اعمال تغییراتی در برنامه تولید سال 93 از افزایش 18 درصدی تحقق تولید برآوردی طی 7 ماهه ابتدای امسال نسبت به بودجه پیش بینی شده خبر داد و افزود: در بخش مس محتوی، میزان تولید به 223 هزار تن رسیده که نسبت به برنامه های قبلی 18 درصد افزایش یافته است. تولید 193 هزار تن مس کاتد نیز حاصل عملکرد امسال شرکت بوده که با رشد حدود هفت درصدی نسبت به آخرین برنامه ها همراه شده است.
استفاده از ابزارهای بازار سرمایه برای تأمین مالی پروژه ها
مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران در خصوص روند تأمین منابع مالی مورد نیاز اجرای طرح های در دست اجرا گفت: علاوه بر استفاده از تسهیلات بانکی، فاینانس و یوزانس، در نظر داریم از ابزارهای موجود در بازار مالی داخل کشور نیز استفاده کنیم. افزون بر اینکه فراخوان جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی حقیقی و حقوقی داخلی و خارجی را اعلام کردیم و مذاکراتی در این رابطه انجام شده؛ بطوریکه تأمین منابع مالی صرفاً از محل افزایش سرمایه در دست اجرا نخواهد بود.
“فملی” هلدینگ می شود/پذیرش 2 زیرمجموعه در بازار سرمایه
مرادعلیزاده از برنامه تغییر “فملی” از بنگاه تولیدی به هلدینگ مالی و اقتصادی خبر داد و گفت: در راستای اجرای این برنامه که در انتظار تأییدیه هیأت پذیرش شرکت بورس است، در نظر داریم مجموعه های مس آذربایجان و مس کرمان در قالب دو شرکت مجزا آماده فعالیت و ورود به بورس یا فرابورس شوند.
این مقام مسئول پیرامون مشکلات ناشی از تحریم های بین المللی بر فروش “فملی” تأکید کرد: از تیر ماه سال 92 شدت تحریم های بین المللی بر صادرات “فملی” افزایش یافت و کنگره آمریکا با اعمال تحریم هایی مشکلاتی را در خصوص صادرات محصولات “فملی” ایجاد کرد. بطوریکه یکی از تریدرهای بزرگ همچنان نتوانسته منابع شرکت را به داخل کشور انتقال دهد.
وی به صادرات نزدیک به 28 هزار تنی مس کاتد طی شش ماهه اول سال جاری اشاره کرد و افزود: این میزان تا پایان سال جاری به 70 هزار تن خواهد رسید و در بخش کنسانتره نیز بیش از 80 هزار تن صادرات خواهیم داشت تا EPS برآوردی سال مالی جاری در پایان دوره 12 ماهه به طور کامل محقق گردد.
وی از امضای قراردادهایی برای فروش محصول کنسانتره به کشورهایی همچون هند، ترکیه، عمان و چین خبر داد و عنوان کرد: این قراردادها به صورت بلندمدت براساس نرخ LME به اضافه پرمیوم منعقد شده و فروش به قیمت های زیر نرخ جهانی به هیچ وجه صحت ندارد.
در ادامه این نشست خبری، مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران به پرسش خبرنگاران پاسخ گفت.
تداوم روند کنونی قیمت ها در بازار جهانی
وی در خصوص پیش بینی روند جهانی بهای مس جهانی اظهار داشت: علی رغم اینکه قیمت های جهانی نسبت به متوسط سال 92 حدود 13 تا 15 درصد کاهش یافته و پیش بینی می شود تا سال 2018 میلادی همین روند قیمتی در بازارهای جهانی ادامه یابد؛ بطوریکه نوسان قیمت ها در محدوده 6400 تا 7000 دلار پیش بینی می شود. اما پس از آن براساس انتظار برای رشد اقتصاد جهانی به نظر می رسد روند قیمت ها تا 11 هزار دلار نیز افزایش یابد.
وی پیرامون فرمول قیمت های فروش نیز گفت: براساس توافق با ستاد تنظیم بازار، متوسط نرخ LME ضربدر نرخ ارز آزاد منهای سه درصد تخفیف مبنای قیمت گذاری نرخ فروش محصولات در نظر گرفته شده است.
از پرونده تخلفات مدیریت سابق چه خبر؟
وی در خصوص تخلفات مدیریت سابق در “فملی” تصریح کرد: به دلیل شرایط ناشی از تحریم های “فملی”، فروش محصولات از طریق شرکت های امین فعال در خارج از کشور انجام شده که مجموع فروش 1700 میلیارد تومان بوده است. در حال حاضر تنها حدود 40 میلیارد تومان آن باقی مانده که به حساب ها منتقل نشده است. در حال حاضر نیز پرونده تخلفات انجام شده باز بوده و تنها حدود دو درصد از کل این مبالغ مانده که بایستی بازرسی کل کشور و قوه قضاییه نسبت به این موضوع اعلام نظر کنند که آیا به شرکت EP به عنوان تریدر خارجی “فملی” حق الزحمه بیشتری تعلق می گیرد یا خیر؟
مراد علیزاده پیرامون سوال خبرنگار بورس نیوز در خصوص میزان موجودی کالای شرکت و امکان فروش آن تا پایان سال جاری گفت: در بخش موجودی کالا تا پایان سال حدود 70 هزار تن مس کاتد تولیدی سال 92 و 93 به فروش می رسد و طبق برنامه ها و قراردادهای بلندمدت تا سال 2015 میلادی، تمامی موجودی محصولات تولیدی به فروش خواهد رسید. در حال حاضر میزان کاتد موجود در انبارها حدود 45 هزار تن و کنسانتره حدود 80 هزار تن می باشد که قرارداد فروش آن نهایی شده است.
17 پروژه در دست اجرا
مراد علیزاده از 17 پروژه در دست اجرای “فملی” در سال 93 سخن گفت و خاطر نشان کرد: برای رسیدن به اهداف اولیه، تولید 400 هزار تن انواع مس تا سال 1398 برنامه ریزی شده و مهمترین پروژه ای که در مجمع عادی سالیانه سال 92 وعده آن داده شده بود، افتتاح فاز 2 تولید کنسانتره مس در معدن سنگان آذربایجان و فاز 2 تولید کنسانتره در معدن سرچشمه کرمان است که تا پایان آذر ماه راه اندازی شده و طی سه سال به ظرفیت اسمی می رسد.
وی ادامه داد: با بهره برداری از این دو فاز در مجموع تولید 300 هزار تن کنسانتره به ظرفیت تولید “فملی” افزوده می شود تا ظرفیت تولید مس محتوی سالانه به 170 هزار تن برسد.
وی با اشاره به صرفه جویی 450 میلیون یورویی پروژه های در دست اجرای کرمان و آذربایجان با اعمال تغییراتی در فرآیندهای قبلی، در پاسخ به سوال خبرنگار ما پیرامون آثار سودآوری اجرای این دو پروژه بر سودآوری شرکت بر افزایش سودآوری پایدار “فملی” در بلندمدت به دلیل رشد ظرفیت تولید ناشی از اجرای این دو پروژه تأکید کرد.
وی در ادامه پاسخ خود به افزایش 1200 میلیارد تا 1500 میلیارد تومانی درآمدهای “فملی” از محل اجرای این دو طرح اشاره کرد و گفت: آثار ناشی از بهره برداری این دو فاز بر سودآوری سال مالی جاری اعمال نشده و از سال آتی آثار قابل توجه آن بر سود شرکت قابل برآورد است تا در سال 95 یا 96 تولید این دو پروژه به ظرفیت اسمی برآوردی آنها برسد.
دیدگاهتان را بنویسید