دلایل اقبال بازار به صنعت بانکداری
مدیر عامل شرکت سبدگردانی سرمایه ایرانیان با بیان این مطلب در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز عنوان کرد: عوامل مذکور در حالی موجب کاهش قابل توجه ارزش سهام شرکت های بورسی و افت نسبت پی بر ای بازار سهام شده بود که به نظر می رسد براساس ابلاغیه رییس جمهور و وزیر اقتصاد به تدریج ابهامات و مشکلات موجود مرتفع شوند و با تعیین نرخ سود سپرده بانکی براساس نرخ تورم بازار پول نیز به تعادل برسد.
مصطفی صفاری افزود: نزدیک شدن به زمان دستیابی به توافق جامع هسته ای در کنار تغییر سیاست دولتمردان در خصوص افزایش قیمت فروش محصولات تولیدی صنایع مختلف از جمله عواملی هستند که موجب خوش بینی دوباره سهامداران نسبت به روند آتی بازار سرمایه شده است.
به گونه ای که بسیاری از فعالان بازار سرمایه در حالی برآورد مناسبی از عملکرد شش ماهه اول شرکت های بورسی به دلیل عدم افزایش قیمت فروش محصولات آنها نداشتند که با اعطای مجوز رشد قیمت فروش محصولات از اوایل خرداد ماه امسال توسط دولت، شاهد انتشار گزارش های مالی عملکرد مناسبی از سوی این مجموعه ها برخلاف انتظار سهامداران بوده ایم.
وی با مثبت خواندن چشم انداز آتی بازار سرمایه، در این خصوص افزود: اگرچه کاهش نرخ سود سپرده بانکی و حصول نتیجه مثبت از مذاکرات سیاسی تاکنون اجرایی نشده و تنها صحبت هایی پیرامون آن مطرح گردیده، اما می توان با توجه به عوامل مذکور چشم انداز مناسبی را پیش روی بازار سهام متصور بود.
مدیر عامل شرکت سبدگردانی سرمایه ایرانیان در خصوص وضعیت بانکی ها نیز گفت: بخش قابل توجهی از درآمدهای بانک ها در حالی از محل نقل و انتقالات ارزی کسب می شد و در پی اعمال تحریم های بین المللی این درآمدها کاهش یافت که به نظر می رسد با برداشته شدن تحریم های سوئیفت بانکی درآمدهای ارزی به منابع مالی بانک ها بازگردانده شود.
علاوه بر این، کاهش نرخ سود سپرده های بانکی موجب کاهش هزینه های بانک ها می شود که در کنار آن همچنین برنامه های این مجموعه ها برای فروش دارایی ها و املاک و نیز اجرای برنامه افزایش سرمایه می تواند به بهبود عملکرد بانک ها کمک کند.
صفاری افزود: براساس ابلاغیه بانک مرکزی نرخ سپرده قانونی بانک ها نزد بانک مرکزی نیز از 17 درصد به 10 درصد کاهش می یابد که این امر موجب افزایش توان مالی و وام دهی بانک ها می شود. برهمین اساس، تمامی این عوامل بر کلیت وضعیت بانک ها مؤثر واقع می گردد که آثار آن نیز بر روند قیمتی سهام بانک ها مشاهده می شود.
این کارشناس بازار سرمایه به وضعیت سودآوری خودروسازان نیز اشاره کرد و گفت: مجموعه های خودروساز از ابتدای امسال تاکنون با اجرای سیاست ها و برنامه هایی موفق به افزایش مقدار تولید و فروش محصولات خود شده اند و با سرشکن کردن هزینه های تولید در کنار فروش برخی از دارایی ها و اموال در اختیار خود عملکرد مناسبی را طی شش ماهه نخست امسال از خود به نمایش گذاشتند که در این میان قطعه سازان نیز همچون مجموعه های خودرویی در مسیر رشد سودآوری حرکت کرده اند.
صفاری در خاتمه افزود: به نظر می رسد با گشایش ارتباطات سیاسی تعاملات خودروسازان خارجی با شرکت های خودرویی داخلی نیز بیشتر شود که این امر نیز در استفاده از ظرفیت های خالی تولید این مجموعه ها مؤثر خواهد بود، به گونه ای که می توان گفت تمامی موارد آثار مثبتی بر وضعیت عملکرد این گروه برجای می گذارد.
دیدگاهتان را بنویسید