بررسی بازار سهام در هفته گذشته
بازار سرمایه در انتظار نتایج مذاکرات هسته ای است.اکثر صنایع و شرکت های فعال بورسی،هر یک به طریقی با این اخبار عجین شده اند.به گونه ای که می توان وابستگی سیاست و اقتصاد به یکدیگر را به خوبی لمس کرد.هریک چنان گره محکمی به دیگری خورده که امکان جداییش ناممکن به نظر می رسد.شاید تا چندی پیش می توانستیم مدعی باشیم که بازار سرمایه،ایینه اقتصاد کشور است اما ،در حال حاضر می توان گفت که تبلور حساسیتها،کش مکش ها،اما و اگرها،بیم ها،امیدها و احتمالات سیاسی را می توان به راحتی در بورس مشاهده کرد.
با نزدیک شدن به 27 اذر ماه،بازار سرمایه بر خود لرزید.شک و تردید و بیشتر از همه احتیاط، چنان دامن گیر سرمایه گذاران شد که جملگی پا پس کشیدند و ترجیح دادند با عرضه سهامشان و تبدیل سهم به نقد،منتظر اعلام نتایج باشند.
عرضه ها از ابتدای هفته گذشته شدت گرفتند و خریدارها هم بیشتر در پی نوسان گیری های چند روزه بودند.تنها عرضه های اولیه بودند که بلندای صف خریدشان به چند ده میلیون سهم می رسید.
اما اوج عرضه ها بیشتر در روزهای پایانی هفته و با اغاز دور دهم مذاکرات بود.
وین از روز سهشنبه – (27 آبان ماه) میزبان دهمین دور مذاکرات جامع هستهای بین ایران و 6 کشور آمریکا، فرانسه، روسیه، چین، انگلستان و آلمان بود
هرچند که گزارشها از برگزار شدن مذاکرات در سکوت خبری حکایت داشت، «تونی بلینکن» معاون مشاور امنیت ملی آمریکا روز چهارشنبه گفت رسیدن به توافق جامع هستهای با ایران تا روز سوم آذر امری است دشوار، اما غیرممکن نیست.
روز 5 شنبه هم در ادامه مذاکرات اخبار خوبی به گوش نرسید و برخی به معلق بودن مذاکرات اشاره داشتند.
از سوی دیگر،برخی نیز مدعی اند که رسیدن به توافق در دقیقه 90 هم چندان دور از انتظار نیست که اگر چنین شود،بازار سرمایه اولین بازاری خواهد بود که به این توافق واکنش مثبت نشان می دهد.
علاوه بر سرمایه گذاران،سکوت مسولان نیز حکایت از انتظارشان برای اعلام نتایج دارد.اخبار حال حاضر جملگی با احتیاط بیان می شوند تا پس از مذاکرات،رویکردها عیان شوند.
هفته گذشته بیش از 4 هزار و 897 میلیون سهم به ارزش بیش از یک هزار و 282 میلیارد تومان در بازار سرمایه مورد داد و ستد قرار گرفت.البته با توجه به جو حاکم بر بازار ،حجم و ارزش معاملات نسبت به هفته ماقبلشان هر دو 14 درصد افت داشتند.
شاخص کل هم منفی بود و در طول هفته گذشته بیش از یک هزار و 341 واحد افت را تجربه کرد و دوباره به مدار 75 هزار واحدی بازگشت.
سیدکو عرضه شد
یکشنبه هفته گذشته،سیدکو عنوان 481 امین شرکت بورسی را به خود اختصاص داد.10 درصد از سهام شرکت سرمایه گذاری و توسعه صنایع سیمان معادل 400 میلیون سهمش،به قیمت 150 تومان برای اولین بار در بازار دوم بورس پذیرفته شد.
سیدکو مانندسایر عرضه های اولیه چند روز ابتدایی اش را با صف خرید میلیونی سپری کرد اما،4 شنبه ،بانک ملی سهامدار عمده سیدکو،صفش را که درازایش بیش از 130 میلیون سهم میرسید عرضه کرد. اما سهم مجدد صف خرید شد .به این ترتیب سیدکو توانسی طی هفته گذشته،10 درصد رشد قیمت را تجربه کند و به 165 تومان برسد.
سایر همگروهی های سیدکو هفته خوبی را نداشتند و اکثرشان در قیمت های منفی معامله شدنشد. مشکلات صادراتی که پس از ناارامی های منطقه برای این صنعت بوجود امده سبب شده تا شرکت های این گروه نتوانند به راحتی گذشته محصولاتشان را صادر کنند.از سوی دیگر کاهش بودجه عمراین داخلی نیز از فروش داخلی را تحت تاثیر قرار داده است.همین امر سبب شده تا سیمانی ها روزگار چندان خوشی را سپری نککد و اکثر سهام سیمانی در رزوهای معاملاتی شان سرخ پوش باشند.
گروه مخابرات
اخابر و همراه مدتی است که روی خوشی به سهامدارانشان نشان نمی دهند اما،ارزندگی سهامشان بر کسی پوشیده نیست.همین امر سبب شده تا با وجود معاملات سرخ،قیمتشان افت چندانی نداشته باشد.حتی تبادلات همراه ،روز اخر معاملات چرخید مثبت شد.معاملات روز چهارشنبه این سهم،با 70 تومان رشد قیمت همراه بود.
گروه بانک
زمزمه های کاهش نرخ سود بانکی به موازات با کاهش تورم،گروه بانکی را بر ان داشته تا قیمت سهامشان را نیز همگام با ایندو عامل،کاهش دهند.بانکی ها هفته خوبی را سپری نکردند و اغلب سهامشان منفی بود.تنها بانک سینا بود که توانست چند روز سبز را سپری کند.البته افت قیمت هم در این نمادها چندان محسوس نبود.گویی سردرگمی مبنی بر اجرا شدن یا نشدن تغییر نرخ سپرده ها فقط سرمایه گذاران را در اماده باش نگه داشته است.
گروه ساختمان
معاملات گروه ساختمان قوی تر از سایر گروههاست اکثر نمادها حداکثر یا حداقل قیمتشان را تجربه می کنند.حجم معاملات در این گروه چشمگیر است.
ثاباد،مدتی است که قصد صعود کرده و کام سهامدارانش را هر روز 4 درصد شیرین می کند.این سهم از ابتدای ماه تا کنون،یعنی د رحدود یکماه،بیش از 75 درصد رشد قیمت داشته و از 2513 ریال به 4413 ریال رسیده است.
ثشاهد هم وضع مطلوبی دارد و هفته گذشته بیش از 16 درصد رشد قیمت داشت.
ثعمرا هم هفته گذشته مثبت بود و 20 درصد رشد قیمت را در یک هفته تجربه کرد. همچنین عمران و توسعه شاهد در نظر داردتا افزایش سرمایه دهد و سرمایه شرکتش را از 60 میلیارد تومان به حدود 140 میلیارد تومان برساند.از این مبلغ 27 میلیارد تومان از محل سود انباشته وو 53 میلیارد تومان مابقی از محل اورده نقدی و مطالبات حال شده خواهد بود.
نوسازی و ساختمان تهران هم مثبت بود.رشد قیمتی معادل 11 درصد،حاصل تبادلات سرمایه گذاران در این گروه بود.
توسعه عمران کرمان پس از مدتها سرخ پوش شد.این سهم که حتی به اطلاعیه شفاف سازی شرکت مطبوعش نیز بی محلی کرد و بر کورس افزایش کوبید،هفته گذشته منفی شد.
فلزات اساسی
هفته گذشته فایرا پس از تعدیل پیش بینی درامد بازگشایی شد و بیش ا ز 50 درصد رشد قیمت را در همان روز بازگشایی تجربه کرد.فایرا،اخرین پیش بینی اش را در تیرماه 359 ریال اعلام کرده بود که پس از تعدیل این مبلغ به 1189 ریال بالغ گشت.از این مبلغ،شرکت مذکور در 6 ماهه ابتدایی 48 درصد را پوشش داده است.
فولاد و فملی در این گروه هر دو منفی بودند. اما تغییر قیمت چندانی نداشتند .فولاد خوزستان هم که پس از مدتها منفی بودن اندکی مثبت شده بود،هفته گذشته مجدد روال منفی در پیش گرفت.فولاد خراسان هم اگر مثبت شود،جای تعجب دارد.این سهم از ابتدای سال تا کنون تنها 5 روز معاملاتی سبز دااشته که انهم تغییر قیمت چندانی را عاید سهامدارانش نکرده است.
ذوب هم هفته خوبی نداشت و منفی بود.
قاسم
قاسم ایران که کمتر از 10 روز است به جمع بورسی ها پیوسته،همچنان پر طرفدار است.بلندای صف خرید این سهم در طول روز به بیش از چند ده میلیون سهم می رسد و کمتر فروشنده ای حاضر به فروش سهمش است.از انجا که این شرکت در فرابورس پذیرفته شده،عدم وجود محدودیت حجم مبنا سبب می شود تا قیمت سهامش به راحتی بر کوس افزایش بکوبد.قیمت هزار تومانی این سهم در اخرین روز معاملات به 1276 تومان بالغ گشت.
ولبهمن
از حضور شرکت بهمن لیزینگ در بورس هم کمتر از 10 روز می گذرد اما این سهم نیز همچنان طرفداران پر و پا قرصی دارد.قیمت 165 تومانی این سهم به بیش از 2208 ریال رسیده و بلندای صف جدیدش همچنان چشمگیر است.
دیدگاهتان را بنویسید