چشم انداز بازار دوشنبه
دوشنبه 22 دی ماه 1393
با نام و یاد خدا
امروز بازار را در حالی اغاز می کنیم که یک تفکر حرکت دیروز برخی نماد ها را موقتی می داند و سقوط بیشتری را برای بازار متصور است و تفکری دیگر برگشت را قطعی دانسته و می گوید بازار دیگر نمی ریزد . با این که نسبت به نظر اول کمی واقع بین تر هستیم ولی از سوی دیگر معتقدیم بازار خیلی جایی برای ریزش ندارد . این روزها روزهای سرنوشت سازی هستند بازار باید خود را مدیریت کند وگرنه امروز همه چیز وا می رود .
امروز بازار باید واکنش نشان دهد به نظر در ابتدای کار جو مثبت است ولی رفته رفته بر شدت عرضه ها اضافه می شود . در ساعات ۱۰ به بعد احتمالاً بازار منفی و باردیگر از ساعت ۱۱:۳۰ به بعد جمع اوری ها اغاز می شود . پس بهتر است در نیمه اول بازار خرید نکنیم و تماشاگر باشیم
نمی توانیم بگوییم خوب است یا بد و یا این طور نیست بلکه شرایط طوری است که باید تحمل کنیم .
روزهای سرنوشت سازی در انتظار بازار است و اخبار هم سرنوشت ساز تر … به نظر باید از ظرفیت کدال نیز استفاده کرد .
در مجموع به بازار امروز و مثبت ماندنش خیلی امیدوار نیستیم ولی شدت منفی بالایی نخواهد داشت .
بازهم گروه خودرو و ساختمان در چشم است .
در حاشیه بازار
در حاشیه بازار خبر های سیاسی مهم شده است . درخبری با اشاره به برگزاری نشست امنیتی مونیخ در هفته اول فوریه،از احتمال سفر رییس جمهوری ایران به آلمان به منظور شرکت در این نشست بین المللی خبر داد.به گزارش بولتن نیوز،پنجاه و یکمین نشست امنیتی مونیخ قرار است در روزهای جمعه تا یکشنبه (۶ تا ۸ فوریه/۱۷ تا ۱۹ بهمن ماه) با حضور سران و شخصیت های سیاسی و امنیتی کشورهای مختلف جهان به میزبانی آلمان در شهر مونیخ برگزار شود.جمهوری اسلامی ایران همیشه به عنوان یکی از کشورهای مدعو در این نشست بین المللی شرکت کرده و به طور معمول وزیر امور خارجه به نمایندگی از کشورمان مواضع و دیدگاه های خود را درخصوص مسائل مختلف بین المللی در جمع سران و مقام های شرکت کننده مطرح می کند.به گزارش ایرنا،خبرگزاری آلمان روز یکشنبه به نقل از ‘ولفگانگ ایشینگر’، رییس کنفرانس امنیتی مونیخ احتمال داد که برای اولین بار یک رییس جمهوری از ایران در این نشست بین المللی حضور یابد.براساس این گزارش،ایشینگر خاطرنشان کرد: علاوه بر حسن روحانی، رییس جمهوری ایران،پترو پروشنکو رییس جمهوری اوکراین و جو بایدن معاون رییس جمهوری آمریکا از سرشناس ترین شخصیت های سیاسی حاضر در پنجاه و یکمین نشست امنیتی مونیخ خواهند بود.رییس کنفرانس امنیتی مونیخ البته یادآور شد که هیچکدام از این سه شخصیت، هنوز حضور خود در مونیخ را قطعی اعلام نکرده اند.ایشینگر خاطرنشان کرد:آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان نیز برای دومین بار در دوره صدر اعظمی خود قرار است در کنفرانس امنیتی مونیخ حضور یافته و سخنرانی کند.سال گذشته،یواخیم گاوک، رییس جمهوری آلمان سخنرانی مراسم افتتاحیه نشست امنیتی مونیخ را برعهده داشت.خبرگزاری آلمان از ‘حیدر العبادی’ نخست وزیر عراق،’اشرف غنی’، رییس جمهوری افغانستان، سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه به عنوان دیگر شخصیت های سیاسی دعوت شده به این اجلاس نام برد.دبیرکل ناتو،هماهنگ کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا، رییس پارلمان اروپا به همراه ۲۰ رییس دولت و ۶۰ وزیر امور خارجه و دفاع از کشورهای مختلف جهان از جمله شرکت کنندگان در کنفرانس امنیتی مونیخ خواهند بود.به گفته ایشینگر،بحران های اوکراین و داعش در خاورمیانه و تهدید های ناشی از آن مهمترین محورهای مورد بحث و تبادل نظر در کنفرانس مونیخ امسال خواهد بود.وی در عین حال از احتمال تغییر دستور کار این نشست به خاطر حوادث تروریستی اخیر در کشور فرانسه خبر داد.
اما در موضوع هسته ای دیپلمات ها در تهران می گویند از دور جدید مذاکرات هسته ای که از روز ۲۴ دی در ژنو آغاز می شود، انتظار بالایی ندارندبه گفته برخی منابع مطلع که «ایران هسته ای» با آنها مشورت کرده، موضع مذاکراتی صلب و تغییر ناپذیر امریکا از مذاکرات وین ۶ به این سو، مذاکرات را دچار نوعی بن بست کرده که اگرچه هیچ کدام از دو طرف مایل نیست به آن اذعان کند، اما تبدیل به یک واقعیت انکار ناپذیر درون اتاق مذاکره شده است.یک دیپلمات در تهران به «ایران هسته ای» گفت: «موضعی که امریکا از مذاکرات وین ۶ به این طرف اتخاذ کرده و همچنان هم بر آن اصرار دارد از نظر ما یک موضع کاملا تحقیر آمیز است. ظرفیت غنی سازی که امریکا حاضر است برای ایران بپذیرد مساوی صفر است».یک دیپلمات دیگر که در زمینه تحریم ها کار می کند، ضمن تایید این موضوع اضافه کرد: «امریکا حاضر به تعدیل موضع خود درباره تحریم ها نیست و بر تعلیق گام به گام تحریم ها طی مدت زمانی حدود ۱۵ سال اصرار دارد».وی در ادامه گفت: «زمانی که امریکایی ها برای عادی سازی پرونده پیشنهاد داده اند، از این هم بسیار طولانی تر است».اطلاعات موجود نشان می دهد دستور کار دور آتی مذاکرات بر همین اساس شکل خواهد گرفت.جان کری و محمد جواد ظریف روز ۲۴ دی در ژنو ملاقات می کنند.
وزیر خارجه قبرس نیز در این بود که با حسن روحانی دیدار کرد . حسن روحانی با بیان اینکه ایران بهدنبال برقراری روابط صمیمیتر و همکاریهای نزدیکتر با اتحادیه اروپاست، گفت: در شرایط کنونی روابط تهران با اتحادیه اروپا روز به روز وضعیت بهتری پیدا میکند.
در خبرهای داخلی نگاه ال اسحاق به تحولات نیز جالب است . رئیس اتاق بازرگانی تهران استفاده از ارزهای منجمد شده در کشورهای دیگر، سرمایهگذاری در پروژههای عسلویه و استفاده از درآمدهای حاصل از حوزههای پتروشیمی و صنایع وابسته به نفت را از موارد مهمی عنوان کرد که بهمنظور جبران کاهش درآمدهای نفتی باید مورد توجه مسوولان قرار گیرد .یحیی آلاسحاق اظهار کرد: با توجه به کاهش قیمت نفت و ضرورت جایگزینی راهکارهایی برای درآمدزایی دولت برای جبران کسری بودجه احتمالی در سال آینده باید گزینههایی برای افزایش صادرات غیرنفتی مورد بررسی قرار گیرد که بهدلیل کاهش درآمدهای ناشی از نفت مجبور به کاهش بودجههای عمرانی نشویم .وی با اشاره به ضرورت کاهش مصارف و هزینهها و از طرفی افزایش منابع تاکید کرد: برای افزایش منابع باید درآمدها جایگزین شوند. در این زمینه امیدواریم استفاده از درآمد تولیدات جدید در حوزههای پتروشیمی و صنایع وابسته به نفت از فروردین وارد صحنه شود تا بتوانیم بهعنوان درآمدهای جایگزین به آنها نگاه کنیم .
در مجلس سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که اعضای این کمیسیون به طرح حذف درآمدهای نفتی از بودجه سال ۱۳۹۴ رأی منفی دادند.
در خبرهای اقتصادی خارجی کارشناسان اقتصادی روز یکشنبه اعلام کردند کاهش اعتبار اقتصادی روسیه به احتمال زیاد برای نخستین بار طی یک دهه اخیر باعث خواهد شد ارزش اوراق قرضه این کشور به سطح «بی ارزش» کاهش پیدا کند.
در صورت تحقق این موضوع، اوراق قرضه روسیه از حوزه چند شاخص بسیار معتبر جهانی اوراق قرضه خارج خواهد شد و موج جدیدی از خروج سرمایه را از اقتصاد این کشور به وجود خواهد آورد.
در حوزه بازار سرمایه خبرها کمی بهتر شده مصاحبه رئیس سازملن بورس هم تاکید می کرد در حوزه پتروشیمی و پالایشی ها کارهای مهمی انجام شده است . تاکنون سه جلسه تفصیلی این کمیته برگزار و درخصوص موضوعاتی همچون تعویق بحث کیفی سازی پالایشگاه ها، شفاف سازی نحوه قیمت گذاری خوراک تحویلی به پالایشگاه ها، الزامات مربوط به تدوین مقررات اجرایی قیمت گذاری خوراک پتروشیمی ها با توجه به واگذاری این موضوع به دولت طبق مصوبه مجلس، صدور مجوز برای پالایشگاه ها به منظور فروش محصولات ویژه خود در بازار آزاد، سازوکار تهاتـر مطالبات شرکت های پتروشیمی تولیدکننده اوره از دولت، بحث کاهش بهره مالکانه با توجه به کاهش قیمت های جهانی سنگ آهن، بررسی شرایط واگذاری پروانه بهره برداری معادن به شرکت های مربوطه ازطریق طی فرآیند قانونی و تعیین تکلیف مطالبات حق انتقاع مربوط به سال های قبل از ۹۲، از جمله مباحثی است که تاکنون در جلسات کمیته ثبات بازار سرمایه، پیرامون آنها بحث و جمع بندی لازم صورت گرفته است. رئیس سازمان بورس در عین حال تأکید کرد برخی از تصمیمات کمیته ثبات، برای اجرایی شدن مستلزم تصویب نهایی در هیأت دولت است که در حال پیگیری این موضوع هستیم و طبیعتـا درصورت تصویب نهایی، مصوبات به اطلاع سهامداران و فعالان بازار خواهد رسیـد.
در حوزه دلار دیروز دلار با کمی کاهش به ۳۴۹۰ تومان رسید و برای اولین بار طی ۲ هفته اخیربه زیر ۳۵۰۰ امد . بعید است روند دلار خیلی کاهشی باشد .
امروز بازارهای جهانی با کاهش قیمت نفت اغاز کرد . و نفت به ۴۷ رسید . در حوزه بازار نفت به نقل از راشاتودی، بنا به اعلام دلالان نفتی بین الملل و کارگزاران نفتکشها، شرکت های بزرگ نفتی مانند شل، ویتول، و ترافیگوارا، اقدام به اجاره برخی نفت کش ها به مدت حدود سال کرده اند تا نفت خام خود را در این نفت کش ها و بر روی دریا ذخیره کنند. این شرکت ها قصد دارند، تا زمان تثبیت قیمت ها نفت مازاد خود را از این طریق ذخیره کنند. اتفاق مشابهی نیز در زمان بحران های اقتصادی در سال ۲۰۰۹ روی داده است که ۱۰۰ میلیون بشکه نفت از این طریق در جهان ذخیره شده بود و شرکت ها برای فروش آنها به قیمت بالاتر اقدام به نگهداری و انبار این حامل انرژی کرده بودند. بنا به گزارشات، شرکت ویتول، بزرگ ترین فروشنده و دلال نفت مستقل در جهان اقدام به اجاره یکی از بزرگ ترین نفتکش های جهان با ظرفیت سه میلیون بشکه نفت کرده است. این نشان می دهد میل به رشد هم هست .
در سایر حوه ها قیمت طلا به ۱۲۲۳ دلار رسیده است و مس نیز کمی رشد کرده و به ۶۱۶۷ دلار رسیده . قیمت روی هم در جا زده و در سطوح ۲۱۴۳ دلار است .
گروه پالایش
این روزها خبرهای جالبی از گروه پالایش می رسد . گفته می شود کیفی سازی برای سال ۹۳ و ۹۴ قطعی شده و توافق نامه بین شرکت ها نوشته شده و وزیر نفت برای نهایی کردن ان باید مصوبه هئیت دولت را اخذ کند .
در این گروه برخی معتقدند اگر کیفی سازی اجرا نشود . سود سال ۹۳ برخی از پالایشی ها نظیر شبریز و شراز به خصوص شبریز رشد خواهد کرد ولی سود سال ۹۴ انها با افت نفت افت ۳۵ تا۴۰% را خواهد داشت .
سهام شناور شبریز زیر ۲% و شراز ۳% است به نظر کنترل این دو سهم که از زیر مجموعه های پارسان است کمی سهل است ولی کنترل شبندر و شپنا کار دشواری خواهد بود .
گفته می شود اواخر هفته بعد خبرهای پالایشی جدی تر و دقیق تر به گوش خواهد رسید .
شپدیس
گزارش ۳ ماهه شرکت مورد انتظار بوده و البته با حدود ۲۰ ریال افزایش سود خود را از ۳۹۵۲ ریال به ۳۹۷۵ ریال بالا برده است . خوراک برای شرکت به خوبی تامین شده فروش و تولید عالی بوده است . البته در فروش کمی انبار کردن به چشم می خورد .
شرکت نکات جالبی را دارد . شرکت در ارقام واقعی دوره سه ماهه منتهی به ۳۰/۰۹/۱۳۹۳ نرخ سوخت را به مبلغ ۱٫۳۲۰ ریال و قیمت خوراک را مبلغ ۳٫۴۴۵ ریال برای هر متر مکعب منظور نموده است. که میانگین ان ۲۹۰۰ ریال است . اگر فرض کنیم بر اساس محاسبات جدید برای سال جدید نرخ به ۲۲۰۰ ریال برسد . ان چنان بر سود پردیس موثر نیست و تنها ۱۵۰ ریال سود را افزایش می دهد در عوض اگر نرخ دلار را ۳۴۰۰ در نظر بگیریم همین خود ۴۵۰ ریال سود شرکت را بالا می برد . یعنی در بهترین حالت پردیس از این دو محل ۶۰۰ ریال تعدیل سود دارد . او نرخ را برای ۹ ماهه باقی مانده ۷۸۰۰ در نظر گرفته و به نظر بتواند بفروشد .
نرخ فروش داخلی که در اولین پبش بینی به مبلغ ۷٫۸۰۰ ریال برای هر کیلو منظور نموده بود در ۳ ماهه واقعی منتهی به ۳۰/۰۹/۱۳۹۳ به مبلغ ۶٫۱۲۵ ریال طبق مصوبه قبلی دولت در حسابها ثیت نموده است. توضیح اینکه تا کنون در خصوص نرخ فروش داخلی مصوبه ای از طرف مراجع ذیصلاح ابلاغ نگردیده است.
در مجموع گزارش بدی نیست اگر قیمت اوره کم نشود به نظر سهم ۴۵۰۰ ریال را راحت در دل خود دارد .یعنی سهم در حال حاضر پی به ای واقعی ۳ را دارد .
باید با نرخ گاز خیال این شرکت ها راحت شود هر چند تاثیر روانی دارد نه مالی .
گروه مسکن
ثنوسا و وساخت که با خاک یکسان شده اند و شایعه گره خوردن هر دو به گوش میرسد . در نمادهای ثتران ثشرق و ثمسکن وضع بهتر است .
در نماد ثشرق سهم دیروز گزارش بسیار خوبی داد و به نظر با این گزارش حتی جای رشد تا ۲۴۰۰ را یز دارد . ثتران هم جز یکی از گزینه های خوب بازار است .
در ان سو البته فروش و پوشش ۲۵ تومای سود در ۳ ماهه بابت فروش پروژه امید است ولی به هر حال این قیمت ها برای سهم مناسب است .
به نظر این گروه نیز روی این شرکت هایی که نام بردیم به اضافه ثاخت می توانند شرایط خوبی را داشته باشند .
گفته می شود در مجمع ثاخت نیز قرار است خبرهای خوبی بدهند .
وتوس
سهم پس از تقسیم ۱۷۰ ریال در مجمع مورد توجه و بازگشایی است . برخی می گویند سهم باید بالای ۳۰۰۰ ریال باز شود ولی به نظر میرسد جو بازار سهم را به سمت ۲۷۰۰ و کمتر سوق دهد . بهترین قیمت برای بازگشایی همین نقاط است که باردیگر برای بازی نوسانی جذاب می شود .
اگر اهل نوسان های پر ریسک هستید قیمت های ۲۶۰۰ و ۲۷۰۰ را زیر نظر داشته باشید ..
گروه دارو
دو گزارش از دتولید و دالبر واقعاً این گروه را جذاب کرده است . دتولید که گزارش واقعاً خوبی داد . دتولید یک بار سود ۲۰۸۲ ریالی را اعلام کرده و رفته است . در گزارش ۳ ماهه فروش شرکت ۲۴ میلیارد تومان و سود عملیاتی ۱۰ میلیارد تومان بود ، در ۶ ماهه فروش ۲۲ میلیارد و سود عملیاتی ۷٫۵ میلیارد تومان بود که ۶ ماهه جالبی نبود اما بازهم محقق شده سهم ۱۰۰۰ تومان بود در ۶ ماهه . در ۹ ماهه گزارش جالب بود . فروش ۳۰ میلیارد تومان و سود عملیاتی نیز ۱۲٫۵ بود که رشد را به خوبی نشان می دهد . او همچنین ۱۷۰ تومان سود محقق کرد و به نظر به راحتی به سود ۲۴۰۰ ریالی نیز می رسد و از همین روست که سهم ۱۲۰۰۰ را قبل از مجمع هدف می گیرد .
والبر سهامدار عمده دتولید است .
دالبر نیز گزارش داد که اکثر موارد او نرمال و ۷۵% پوشش بوده است شرکت منظمی است که معمولاً یک تعدیل ۱۰% را در گزارش ۱۲ ماهه خود می زند .
به نظر او نیز شب مجمع بین ۱۳۰۰۰و ۱۴۰۰۰ است . گروه دارویی سبحان سهامدار دالبر است .
به نظر گروه دارو اگر نرخ دلار اذیت نکند یکی از سیف ترین و کم ریسک ترین گروه های بازار خواهد بود .
کهمدا
به نظر اگر امروز سهم در قیمت های منفی قرار گیرد و پر حجم باشد می تواند مورد توجه بازار قرار گیرد . این سهم را برای اتفاقات خاص زیر نظر داشته باشید تجربه ثابت کرده بازدهی های عجیبی را در مدت کوتاه می دهد . از نظر بنیادی هم وصعیت شرکت بد نیست . پی به ای منطقی هم دارد . در منفی های امروز اگر حجم از ۱ میلیون گذشت روی سهم باید حساس بود .
گروه پتروشیمی
دیروز بازهم رئیس سازمان بورس مصاحبه کرد و بر حل امیدوارانه موضوع پالایشی ها و نرخ خوراک تاکید کرد . گفته می شود در موضوع پتروشیمی ها وزیر نفت قول داده است نرخ گاز از سال قبل کمتر باشد . برخی معتقدند سناریو همان نرخ گاز ۱۰ سنتی و نرخ سودخت ۱۳۵۰ ریالی است . برخی نیز با قاطعیت می گویند که گفته می شود خوراک ۸ سنت خواهد بود و نرخ سوخت همان ۱۳۵۰ است . یعنی در واقع اگر نسبت ۶۰% خوراک ۴۰% سوخت را در نظر بگیریم برای اکثر انها به طور متوسط زیر ۷ سنت تمام می شود . البته در حالتی که نرخ خوراک ۱۰ سنت باشد نرخ جمعی زیر ۸ سنت خواهد بود . این خبربدی نیست .
اکثر شرکت ها حداقل کمی عقب ماندگی خود را جبران می کنند .
در گروه پتروشیمی در مورد گزارش پردیس جدا صحبت می شود نماد هایی مثل جم ، مارون با نیم درصد سهام شناور ، خراسان و شگل را در کنار شیران زیر نظر داشته باشید .
البته اگر نرخ گاز به این شکل تصویب شود زاگرس هم ارزشمند می شود .
حسینا و حتاید
حسینا مدت هاست که در جا می زند تا این که دیروز با شفاف سازی خود باردیگر نظرها را به خود جلب کرد . شفاف سازی حسینا درخصوص پروژه نگین بندر بوشهر ،این شرکت طی انتشار اطلاعیه ای در کدال عنوان کرده است عملیات اجرایی پروژه سرمایه گذاری شرکت خدمات دریایی و بندری سینا در بندر بوشهر ( جزیره نگین ) بر اساس تفاهم نامه امضا شده با سازمان بنادر و دریانوردی به زودی آغاز خواهد شد . بدیهی است پس از امضای قرارداد مربوطه با سازمان یاد شده میزان سرمایه گذاری ، مدت زمان اجرای پروژه و درآمدهای متصور متعاقبا به استحضار خواهد رسید . به نظر برای سال های بعد و به خصوص سال بعد رشد سود در انتظار این شرکت است . در منفی های امروز برای نوسان بد نیست .
دیگر سهم جالب این گروه می تواند حتاید باشد که او نیز برای نوسان گیری در قیمت های صفر و منفی امروز برای نوسان چند روزه گزینه بدی نیست .
دیدگاهتان را بنویسید