گزارش بازار چهارشنبه
امروز بازار آخرین روز معاملاتی هفته را در حالی به پایان برد که خبری از خرید و فروش های هیجانی نبود. بازار متعادلی داشتیم که کاهش قیمت نفت در کنار روند نزولی فلزات اساسی و ابهام در شرایط اقتصادی و وضعیت شرکت های بورسی در سال آینده سرمایه گذاران را ریسک گریز و برای خرید مردد کرده است.
این در حالی است که فاکتوری بنام توافق هسته ای می تواند بیشتر نگرانی ها را در خصوص شرایط اقتصادی سال اینده رفع کند. فعلا خبر خاصی در این زمینه منتشر نشده است.
به گزارش (ایسنا)، محمد جواد ظریف امروز در بدو ورود به ژنو در جمع خبرنگاران با اشاره به گفت وگوهای هستهای این دوره گفت: ما در حال حاضر به مرحلهای رسیدهایم که ضرورت دارد طرف مقابل تصمیمات خود را بگیرد تا بتوانیم از این طریق به سمت جلو به پیش برویم. وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرده است: به نظر ما امکان رسیدن به توافق کامل وجود داشته و دارد ولی این نیازمند یک تصمیم و اراده سیاسی است.
اوباما نیز با وضع تحریم های جدید علیه ایران مخالفت کرده و معتقد است:تحریم جدید ایران موجب شکست مذاکرات هستهای میشود.
در شرایط فعلی دلار هم کاهشی است و در محدوده 3448 تومان معامله می شود. نفت امروز به 45 دلار رسید و برخی تحلیل ها حاکی از رسیدن نفت به سطح 40 دلار است. این درحالی است که هنوز بودجه 94 کل کشور در خصوص دلار بازنگری نکرده است.
رویترز طی گزارشی اعلام کرده بر اساس نظر سنجی از 30 تحلیلگر برتر، قیمت نفت در سال جاری میلادی و سال آینده بالای 74 و 80 دلار پیش بینی کرده اند.
گزارش های 9 ماهه و پیش بینی های آتی شرکت ها می تواند تا حدودی نگرانی سرمایه گذاران در خصوص شرایط آتی شرکت ها ر ا رفع کند. بنابراین بنظر می رسد بازاری کم عمق در صورت ثبات در شرایط فعلی تا انتشار گزارش ها شاهد باشیم.
امروز خبری در خصوص سیمانی ها منتشر شد که سبب شد تا این گروه با صف فروش و کاهش قیمت همراه شوند. انباشت انبارها و مشکلات فروش شرکت های سیمانی در کنار گزارش های آن ها سبب قرمزی این گروه شد. سیمان درود 39 درصد تعدیل منفی داد. سفار طی 9 ماه 83 دصد از پیش بینی هایش را محقق کرد.
در بین کاشی ها، کپارس طی 9 ماهه 69 درصد از پیش بینی سالانه را محقق کرد و امروز نوسانات مثبت داشت.
امروز در گروه خودرو شاهد حضور نوسان گیران قهار در سهام خپارس بودیم. سهمی که ریسک آن بالاست و امروز گزارش عملکرد آن منتشر شد و بر اساس آن شرکت طی 9 ماه9 مبلغ 646 میلیارد تومان درامد حاصل از فروش داشته است. گزارشی که چندان چنگی بدل نمی زند. ولی رفتار بازار عجیب بود و سهم امروز در صف خرید قرار گرفت و 64 میلیون سهم آن معامله شد!!
ایران خودرو و زامیاد هم امروز با رشد قیمت همراه شدند. اما سایر خودرویی ها نسبتا پر عرضه بودند. خگستر در این گروه در 56 درصد ارزش روز دارایی ها معامله می شود.
در گروه لیزینگی،نیز بیشتر نمادها با رشد قیمت همراه شدند. ولیز گزارش نسبتا خوبی داد اما امروز نوسانات منفی داشت. لبهمن حداکثر رشد قیمت را ثبت کرد. ولساپا با شایعه تعدیل مثبت همراه است.
بانک ها پر عرضه بودند. در این گروه وبصادر معامله بلوکی داشت. با وجود آنکه بانک هم جزو صنایعی است که مانند خودرویی ها،از مذاکرات بطور مستقیم متاثر می شود اما فعلا حاشیه نشین است .
در گروه برق، بمپنا پوشش خوبی داشته و با رشد سود عملیاتی هم همراه بود. این سهم نیز مثبت معامله شد.
در گروه بیمه، البرز در قیمت 118 تومان با صف خرید 2 میلیون سهمی همراه شد. بیشتر نمادهای این گروه مثبت معامله شدند. چشم انداز مثبت در مذاکرات هسته ای شرایط این گروه را بهتر می کند.
در گروه سرمایه گذاری ها، واتی در 45 درصد ارزش روز دارایی هایش معامله می شود. این سهم رشد سود داشته و از شرایط بنیادی خوبی برخوردار است و با رشد تقاضا هم همراه شد. وساپا هم بدلیل خوشبینی به خودرویی ها مورد توجه است.
در گروه فلزی، افت قیمت جهانی مس به 5500 دلار سبب شد تا فلزی ها قرمز پوئش شوند. در گروه فولاد، مبارکه گزارش عملکرد نسبتا خوبی داد. این شرکت صادرات خوبی داشته و پیش بینی سود هر سهم را 508 ریال اعلام کرده که پوشش خوبی هم داشته است.
ذوب هم شرایط نسبتا خوبی دارد.
در گروه پتروشیمی فارس طی 9 ماه 69 درصد از بودجه سالانه را پوشش داد. گزارش بندر امام و پتروشیمی پارس نسبتا خوب بوده است و امروز فارس توانست یکی از تاثیرگذاران بر رشد شاخص باشد. در گروه پتروشیمی پارسان در آستانه مجمع با توجه به پرداخت بموقع سود نقدی مورد توجه است . شنیده می شود رشد قیمت اوره دولتی در بودجه 94 قطعی شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با اشاره به تعیین تکلیف پتروشیمی ها ،با بیان اینکه پس از تصویب دولت اجرای این قانون لازم الاجرا می شود، گفت: بر اساس این قانون، وزات نفت مکلف است قیمت خوراک گاز و خوراک مایع تحویلی به واحدهای صنعتی، پالایشی و پتروشیمی را متناسب با میانگین وزنی درآمد حاصل از فروش گاز یا مایع تحویلی برای سایر مصارف داخلی، صادراتی و وارداتی تعیین کند.
یادآور می شود: بر اساس این قانون تخفیف پلکانی تا 30 درصد یا انعقاد قرارداد بلند مدت برای واحدهایی که بتوانند جهت تأمین مواد اولیه واحدهای پتروشیمی داخلی که محصولات میانی و نهایی تولید می کنند که زنجیره ارزش افزوده را شکل دهند، به منظور ایجاد مشوق سرمایه گذاری داخلی و خارجی در این صنعت در نظر گرفته شده است.
در صورت قطع یا کاهش ارادی خوراک گاز و خوراک مایع وزارت نفت ملکف شده است خسارت وارده از محل خوراک تحویل در مراحل بعدی جبران کند.
در خصوص خرید محصولات شرکت های پتروشیمی نیز مقرر شده است قیمت بورس مبنای عمل باشد و یارانه مورد نظر دولت برای مصرف کنندگان داخلی در اختیار دستگاه ذی ربط قرار بگیرد.
دیدگاهتان را بنویسید