گزارش بازار چهارشنبه
بازار سهام یک روز سخت و طاقت فرسای دیگر را سپری کرد . روزی که شاخص کل با 535 واحد کاهش به کانال 65 هزارواحدی عقب نشینی کرد. ریزش مداوم بازار طی ماه های اخیر سبب شده تا سرمایه گذارانی که تاکنون شکیبایی پیشه کرده بودند و از فروش سهام خود در رقیمت های پایین خودداری کنند، طاقت از کف داده و نگران و هراسان شوند. امروز تالار حافظ شاهد اعتراض سهامداران بود و فریاد های اعتراض آمیز سهامداران مدیر شرکت بورس را به تالار کشاند تا سرمایه گذارانی را که سرمایه های خود را از دست رفته می دیدند، آرام کند.
قالیباف اصل به سهامداران گفت: قیمت در بازار سهام برایند خرد جمعی بوده و باید براساس عرضه تعیین شود، ولی بورس در جاهایی باید وارد شود که قصد آن از وارد شدن دخالت نیست بلکه حمایت و کمک است .
در این پایان این جلسه مدیر نظارت بر بورس های سازمان بورس نسبت به ورود نقدیندگی به بورس تهران تاکید کرد و گفت:خروجی این جلسه این است که به بازار سرمایه از طریق ورود نقدینگی از بخش حقوقی، بانک و دولت در کوتاه مدت کمک کنند و باید نقدینگی وارد بازار کنند که این موضوع نیاز به راهبرد کوتاه مدت و حمایت سریع دارد .
وی درخواست کرد تا تمام بخش های صاحب نقدینگی در بازار شرایط حاد بازار را درک کرده و به بازار کمک کنند تا صدای سهامداران به گوش مسئولان برسد.بنابراین باید بخش حقوقی،بانکها و دولت در اسرع وقت نسبت به حمایت از بازار از طریق ورود نقدینگی اقدام کنند.
در واقع این روزها که بیشتر نمادهای بازار قرمزپوش هستند و ریزش های ریز ریزی را در حال تحمل هستند، نگهداراندگان سهام را به نحوی پشیمان کرده است. یکی از درس های بزرگ بازار ما آن است که سرمایه گذاران باید استراتژی مشخصی داشته باشند و حد ضرری برای خود در نظر بگیرند و با فعال شدن حد ضرر از سهم خارج شوند و به امید معجزه و بهبود اوضاع سهام را نگهداری نکنند چون وقتی سهمی 50 تا 60 درصد کاهش را متحمل شود واقعا تصمیم گیری درخصوص نگهداری یا فروش سهم سخت می شود.
وقتی قیمت سهم انقدر کاهش می یابد که نسبت قیمت بر درامد سهم را به کمتر از متوسط بازار و گروه می رساند. وقتی بنظر می رسد قیمت زیر ارزش ذاتی است، تصمیم گیری برای فروش سخت می شود. بنابراین بهتر است در معاملات خود حد ضرر داشته باشید و با فعال شدن حد ضرر، اقدام به فروش نمایید . برخی سبد گردانان در امریکا حد ضرر 12 درصدی را برای خود در نظر می گیرند.
بیشتر کسانی که در بازار مانده اند، کسانی هستند که امیدوار به بهبود شرایط بازار بودند. کسانی که به توافق هسته ای معتقدند.
هرچند نمی توان روند مذاکرات هسته ای را پیش بینی کرد اما گزارش های منتشره از مذاکرات همواره بر رویه جلو رفتن مذاکرات تاکید داشته است. آزانس هم اعلام کرده که ایران به تعهدات خود پایبند بوده است.
بررسی فاکتورهای موثر بر بازار سهام مانند نرخ تورم، بهای نفت، نرخ برابری ارز، شرایط اقتصاد داخلی، نرخ های عوارض، خوراک پتروشیمی ها، تصمیمات بودجه ای،شرایط اقتصاد جهانی ، شرایط بازارهای رقیب بازار سرمایه،ریسک های سیاسی، گزارش های مالی شرکت ها می توانند بر روی بازار سرمایه موثر باشند.
سرمایه گذاران بایستی این فاکتورها را بطور مرتب رصد کنند.
از منظر تحلیل تکنیکال نمودارها در چنین شرایطی فروش های هیجانی را نشان می دهند در شرایط فروش هیجانی بدلیل هیجان موجود احتمالا روند نزولی ادامه می یابد و معمولا در چنین شرایطی سیگنال خرید صادر نمی شود.زیرا در کمی پایین تر فرصت خرید مناسب تری است.
شاخص کل زیر میانگین قرار دارد و ار اس ای هم زیر 20 قرار دارد.
معممولا در چنین شرایطی انتظار داشتیم که بازار بعد از چند روز نزول، با رشد قیمت همراه شود ولی چنین اتفاقی بدلیل فروش هیجانی در بازار رخ نداده است .
امروز بیشتر نمادها و گروه ها منفی بودند. تعداد نمادهای مثبت بسیار کم بود.
امروز شاهد انتشار گزارش های زیادی بودیم که برخی از آن ها با تعدیل مثبت همراه بود اما بازار فعلا به اخبار مثبت واکنش نشان نمی دهد.
مپنا امروز در قیمت 617 تومان با صف فروش همراه شد.
در گروه رایانه، حجم معاملات کم و شاهد معاملات منفی بودیم. رانفور تنها سه9می بود که سعی کرد مثبت بماند اما نتوانست.
در گروه انبوه سازی همه نمادها حداکثر افت قیمت را متحمل شدند. فقط ثامان در این گروه سبز پوش بود.
سهام بورس های انرژی، کالا و بورس هم نزولی بودند در حالیکه بنظر می رسد بورس کالا شرایط بهتری نسبت به سایر بورس ها دارد و می تواند در بلند مدت سود خوبی نصیب سرمایه گذاران خود نماید.
در بین بیمه ها فقط رازی مثبت بود. این در حالی است که البرز اندکی بر سود خود افزوده است.
همراه سهمی کم ریسک با سیاست تقسیم سود بالا در رحالی امروز با صف فروش سبکی همراه شد که گزارش مالی این شرکت نیز نسبتا خموب بود و پوشش خوبی طی 9 ماه داشت. این سهم بنظر می رسد در بلند مدت با هدف رفتن به مجمع خوب باشد.
در گروه حمل و نقل، همه نمادها بجز حپترو منفی بودند.
لیزینگی ها کم رمق و منفی بودند. در یان گروه فقط ولغدر حجم معاملاتش خوب بود.
بانک ها در حالی منفی معامله شدند که نسبت قیمت بر درامد بیشتر آن ها به محدوده 4 رسیده است. در این گروه فقط وکار امروز مثبت بود. سهمی که کاهش سود داشته است.
سرمایه گذاری ها منفی بودند. در این گروه واتی با رشد سود شیران و معامله در 43 درصد خالص ارزش روز دارایی هایش حقش اینهمه بی مهری نیست.
وساپا کمی پیش بینی سودش را افزایش داد ولی منفی معامله شد.
در گروه سایر محصولات کانی فلزی، کرازی و کسرام مثبت معامله شدند.کرازی پیش بینی سودش را از 347 به 351 ریال افزایش داده و پوشش 9 ماهه شرکت 41 درصد بوده است. در واقع اقبال این شرکت بدلیل تمایلات نوسان گیران است. کسرام هم شنیده می شود افزایش سرمایه از محل اورده سهامداران دارد ضمن اینکه پوشش 3 ماهه سال مالی 94 شرکت 23 درصد بوده است.
در این بازار سهامی که گزارش های بسیار بهتری داده باشند هم هستند اما این گروه مورد علاقه سفته بازان است.
در گروه سیمان همه نمادها بجز سفانو و سکرما حداکثر افت قیمت را متحمل شدند اما سفانو بدلیل گزارش خوبش با رشد قیمت همراه شد.
کاشی و سرامیکی ها همه منفی معامله شدند.
در گروه پتروشیمی شاهد افت قیمت بیشتر نمادها بودیم. در حالی که گزارش های مالی آن ها بد نبود. صنایع پتروشیمی خلیج فارس در جدیدترین گزارش 94 خود سود هر سهم شرکت را مبلغ 2079 ریال پیش بینی نموده است که نسبت به گزارش قبلی شرکت با افزایش 34 ریالی همراه بوده است شرکت در دوره 6 ماهه خود توانست به ازای هر سهم 4 ریال سود کنار بگذارد .
شفن 2 درصد پیش بینی سود خود را کاهش داد و مبلغ 4504 ریال اعلام کرد.اما طی دوره 9 ماهه 91 درصد پیش بینی سود هر سهم را پوشش داد.
در گروه دارو ، گزارش ها کمتر از انتظار سرمایه گذاران بود. فعالان بازار انتظار گزارش های بهتری را از این گروه داشتند اما بیشتر آن ها بدون تعدیل بوده و پوشش های معمولی یا ضعیفی داشتند.
امروز شتهرن، دروز و درازک در این گروه مثبت بودند.
در بین غذایی ها، غگرجی ، غچین، غنوش و غاذر مثبت معامله شدند. غنوش پیش بینی سودش را 9 درصد افزایش داده است و غگرجی برنامه افزایش سرمایه 346 درصدی دارد که در بازار برنامه های افزایش سرمایه آنهم از مطالبات چندان جذاب نیست.
چند رشته ای ها با وجود گزارش های نسبتا خوب اما منفی معامله شدند.
قندی ها، خودرو و ماشین الات و تجهیزات یکدست منفی بودند.
در گروه خودرو گزارش مالی خودروسازان منتشر شد که با وجود تعدیل مثبت خودرو بازهم نماد این شرکت مورد عرضه قرار گرفت و با شکست سطح حمایتی خود در قیمت 235 تومان معامله شد.
در گروه برق، بنیرو با رشد قیمت معامله شد.
سایر گروه های بازار هم شرایط خوبی نداشتند. در گروه معدنی فقط کدما مثبت بود و در گروه فلزی فقط فنوال مثبت معامله شد انهم بخاطر برنامه افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی هایش
حفاری در حالی که پوشش مناسبی طی 9 ماه داشت اما با صف فروش همراه شد.
نکته قابل توجه آنکه در دی ماه فقط 4 صنعت توانستند مثبت بمانند و 30 صنعت ریزش را متحمل شدند. بیشترین بازدهی در بین صنایع از آن صنعت زراعت با 2 درصد بود.
آخر هفته خوبی داشته باشید به امید اقدامات عملی بورس برای حمایت از بازار در روز شنبه
دیدگاهتان را بنویسید