راه اندازی دومین صندوق شاخصی بر مبنای 30 شرکت بزرگ بورسی
براساس گزارش راتین بورس به نقل از بورس نیوز، صندوق شاخصی کارآفرین بازدهی 122.3 درصدی را از زمان آغاز فعالیت خود که 1416 روز از آن می گذرد به دست آورده است. این صندوق پرتفوی سرمایه گذاری خود را بر مبنای شاخص کل تشکیل داده و طی یکسال اخیر بازدهی منفی 21.3 را محقق ساخته که این رقم تفاوت حائز اهمیتی با بازدهی شاخص کل طی این مدت ندارد. برهمین اساس با توجه به عملکرد نامناسب صندوق شاخصی کارآفرین این سوال مطرح می شود که مکانیسم تشکیل پرتفوی سرمایه گذاری صندوق ETF فیروزه و عملکرد این صندوق چگونه خواهد بود؟
در همین ارتباط، کارشناس مدیریت نظارت بر نهادهای مالی در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز عنوان کرد: ترکیب پرتفوی سرمایه گذاری صندوق فیروزه براساس شاخص 30 شرکت بزرگ بورسی و ضرایبی که در محاسبه شاخص کل دارند، نمونه سازی می شود و مبنای تغییر ترکیب پرتفوی براساس عملکرد شبه منفعل قرار گرفته است.
رضا نوحی افزود: شرکت بورس طی دوره های سه ماهه به بازبینی و مدیریت پرتفوی این صندوق می پردازد، به گونه ای که طبق فهرست تعیین شده توسط آن طی هر دوره سه ماهه اسامی 30 شرکت های موجود در پرتفوی صندوق و وزن آنها تغییر خواهد کرد.
علاوه بر این، طبق قوانین مقرر شده 80 درصد از پرتفوی صندوق بر مبنای 30 شرکت اعلام شده از سوی شرکت بورس طراحی می شود و 20 درصد باقیمانده نیز در اختیار متولیان صندوق قرار دارد که می توانند در عرضه های اولیه، سهام شرکت های دارای پتانسیل یا اوراق مشارکت سرمایه گذاری کنند.
وی افزود: صندوق شاخصی کارآفرین در حالی بر مبنای ساختار مبتنی بر صدور و ابطال طراحی شده و هر واحد از صندوق ETF فیروزه در بورس معامله می شود و دارای رکن بازار گردان است.
بدین نحو که سرمایه گذاران در صندوق کارآفرین می بایست جهت ثبت درخواست خرید و فروش خود به کارگزاری های مربوطه مراجعه کنند، اما هر واحد از صندوق فیروزه از قابلیت معامله برخوردار است و سرمایه گذاران می توانند براساس قیمت صدور و ابطال از بازار گردان خرید کنند یا دارایی های خود را به فروش برسانند یا خود هر یونیت از صندوق را معامله کنند.
کارشناس مدیریت نظارت بر نهادهای مالی در خصوص میزان بازدهی صندوق فیروزه با توجه به عملکرد نامناسب صندوق شاخصی کارآفرین گفت: بازدهی صندوق فیروزه براساس میانگین وزنی ارزش سهام 30 شرکت مورد محاسبه قرار می گیرد که البته هزینه های اداری و میزان کسب بازدهی از 20 درصد سرمایه گذاری در حوزه های دیگر نیز بر بازدهی صندوق اثرگذار است.
دیدگاهتان را بنویسید