ایجاد ثبات در بورس با حمایت های متولیان صندوق تثبیت بازار سرمایه
در همین ارتباط، یک کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد: چگونگی عملکرد صندوق تثبیت بازار سرمایه و حمایت های متولیان آن از سهامداران به طور قطع موجب بهبود شرایط خواهد شد و به نظر می رسد روند آتی معاملات به برنامه های اجرایی مدیران این صندوق در راستای جمایت از بازار سرمایه بستگی دارد.
اکبر خواجویی افزود: وضعیت سودآوری و بنیادی بسیاری از شرکت های فعال بورسی در حالی مناسب ارزیابی می شود که به دلیل عدم وجود اعتماد و اطمینان در بازار سرمایه، سهامداران رغبتی برای سرمایه گذاری و تزریق نقدینگی به بورس ندارند.
براین اساس می توان گفت سهامداران در شرایط کنونی منتظر بروز نشانه هایی از ایجاد تعادل و ثبات در بازار سرمایه هستند و به نظر می رسد در صورت تحقق این امر و در پی آن برگشت اعتماد، بار دیگر شاهد افزایش حجم و ارزش معاملات و در نهایت حرکت بورس به سمت رونق باشیم.
وی سهامداران و فعالان بازار سرمایه را در دو گروه توصیف کرد و گفت: برخی از سهامداران در حالی تمایل به سرمایه گذاری در بورس دارند که به دلیل کاهش روزانه ارزش سهام شرکت ها و تداوم روند نزولی درصدد خرید سهام در پایین ترین قیمت هستند.
از سویی دیگر بعضی از معامله گران نیز در پی نگرانی از تحقق ضرر و زیان بیشتر به دنبال فروش سهام تحت تملک هستند. از این رو در شرایط کنونی متولیان بازار سرمایه می بایست با اجرای برنامه هایی مفید و کارآمد شرایط را به گونه ای فراهم کنند تا با ایجاد ثبات نسبی در بورس، جهت گیری کلی بازار سرمایه بر سهامداران روشن و واضح گردد و از عدم تداوم روند نزولی اطمینان حاصل کنند.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: اگرچه وضعیت بنیادی بسیاری از شرکت های فعال مناسب است و از شرایط رشد سودآوری و اعطای کسب بازدهی مناسب طی بازه بلندمدت بیش از بازدهی 22 درصدی سپرده های بانکی برخوردارند، اما با این حال شاهد عدم اقبال سهامداران نسبت به سرمایه گذاری در این شرکت ها هستیم که این امر از عدم وجود اعتماد و رغبت برای تزریق نقدینگی به بورس نشأت می گیرد.
خواجویی بهبود وضعیت عملیاتی و سودآوری اغلب صنایع را منوط به گشایش روابط بین المللی دانست و اظهار داشت: در صورت تحقق این امر به طور قطع بسیاری از صنایعی که از اعمال تحریم های بین المللی ضرر و زیان را متحمل شده اند با بهبود اوضاع مواجه می گردند و در مقابل نیز این امر می تواند برخی از گروه ها را با چالش هایی روبه رو کند.
وی در خاتمه به صنعت پتروشیمی اشاره کرد و گفت: احتمال کاهش نرخ خوراک واحدهای پتروشیمی به قیمت های کمتر از 13 سنت در کنار افزایش درآمد حاصل از فروش صادراتی محصولات ناشی از رشد نرخ ارز در حالی از جمله فرصت های پیش روی این صنعت به شمار می روند که افت بهای هر بشکه نفت در بازارهای جهانی می تواند وضعیت سودآوری این مجموعه ها را با چالش مواجه کند. برهمین اساس می توان گفت در صورتی که برآیند افزایش درآمدهای فروش خارجی و کاهش هزینه تولید محصولات و نیز کاهش نرخ فروش محصولات مثبت شود، این گروه می تواند در مسیر بهبود و شکوفایی حرکت کند.
منبع: بورس نیوز
دیدگاهتان را بنویسید