مدیر عامل شرکت سیمان بهبهان عنوان کرد: وزارت نفت به وعده خود عمل نکرده است
حال این سوال مطرح است که این برنامه که در راستای ایجاد تعادل در میزان تقاضا و عرضه محصول سیمان اجرایی شد چه تأثیری بر میزان تولید مجموعه های فعال در این صنعت و عملکرد آنها در پی داشته باشد.
در همین ارتباط، مدیر عامل شرکت سیمان بهبهان عنوان کرد: میزان تولید شرکت های سیمانی می بایست متناسب با تقاضا برای آن در بازارهای فروش باشد و متأسفانه این واحدها همچون سال های گذشته به تولید می پردازند و به کاهش تقاضا توجه نمی کنند.
به نظر می رسد تولیدکنندگان سیمان و کلینکر هنوز جرأت و جسارت کاهش تولید محصولات متناسب با میزان تقاضا را ندارند و این امر موجب دپوی 17 میلیونی کلینکر طی دی ماه امسال شده بود.
علیرضا بستانیان به دستور توقف یک ماهه کلینکر اشاره کرد و گفت: این اقدام اولیه در راستای ایجاد تعادل در میزان تقاضا و عرضه محصولات مثبت ارزیابی می شود و تاکنون آمار دقیقی از میزان تولید و فروش این محصول طی بهمن ماه منتشر نشده است. به نظر می رسد می بایست با بررسی نقاط ضعف و قوت این برنامه بسترهای لازم برای اجرای آن طی سال آینده در شرایط از پیش تعیین شده و با اطلاع رسانی قبلی انجام پذیرد تا تبعات مثبت آن در بازار فروش محصولات و نرخ فروش نمایان شود.
وی افزود: در کشورهای همسایه همچون ترکیه مجموعه های سیمانی با 70 درصد ظرفیت اسمی به تولید می پردازند و هماهنگ با میزان تقاضا فعالیت می کنند.
مدیر عامل شرکت سیمان بهبهان به رقابت منفی ایجاد شده در بازار فروش داخلی و خارجی سیمان و کلینکر بر سر قیمت فروش این محصولات اشاره کرد و ابراز داشت: ماهیت محصولاتی همچون سیمان و کلینکر به گونه ای است که از قابلیت نگهداری با حجم بالا برخوردار نیستند و انباشت این محصولات طی حداکثر شش ماه در انبارها هزینه هایی را بر تولیدکنندگان تحمیل می کند. از این رو عرضه کنندگان این محصولات حاضرند جهت عدم پرداخت این هزینه تولیدات خود را به هر قیمتی به متقاضیان عرضه کنند که این امر موجب رقابت منفی بر سر نرخ فروش محصولات شده است.
بستانیان در خصوص تخفیفات مقرر شده از سوی وزارت نفت در هزینه های گاز و برق مصرفی تولیدکنندگان گفت: اگرچه وعده پرداخت این مبالغ در پی توقف تولید کلینکر از سوی دولت به واحدهای سیمانی داده شده بود، اما تاکنون این مبالغ دریافت نشده است.
وی همچنین پیرامون مابه التفاوت قیمت گاز و مازوت مصرفی در زمان قطعی گاز ابراز داشت: خرید مازوت مصرفی از شرکت گاز به صورت اعتباری انجام می شود و هنگام پرداخت این هزینه ها، نرخ خرید مازوت مصرفی همچون گاز طبیعی محاسبه می شود.
مدیر عامل شرکت سیمان بهبهان در خصوص وضعیت صادرات محصولات این مجموعه عنوان کرد: محصولات تولیدی “سبهان” به کشور عراق صادر می شود که در پی کاهش تقاضا از سوی این کشور، قیمت فروش صادراتی محصولات با افت مواجه شده است. به گونه ای که طی 9 ماهه امسال حدود 313 هزار تن از تولیدات با قیمت 144 تومان به ازای هر کیسه به کشورهای خارجی صادر شده است.
بستانیان افزود: در حال حاضر متوسط قیمت صادراتی سیمان به ازای هر کیسه 130 تومان محاسبه می شود و نرخ فروش صادراتی کلینکر به دلیل موجودی قابل توجه انبارهای کلینکر و رقابت کاذب موجود در مرزهای کشور حدود 100 تومان است. علاوه بر این، در شرایط کنونی و با توجه به قیمت پایین کلینکر نسبت به سیمان شرکت های تولیدکننده سیمان در کشور عراق اقدام به خرید کلینکر از تولیدکنندگان داخلی و تبدیل آن به سیمان در کارخانه های تولیدی خود می کنند که این امر موجب کاهش تقاضا برای سیمان و افت نرخ فروش آن شده است.
وی در خاتمه به پروژه فیلتر Back house اشاره کرد و اظهار داشت: هزینه اجرای این پروژه که در راستای نوسازی تجهیزات اجرا می شود حدود 12 میلیارد تومان برآورد شده و عملیات اجرایی آن از سال آینده آغاز می شود. همچنین به منظور تأمین بخشی از منابع مالی مورد نیاز اجرای طرح مذکور برنامه افزایش سرمایه در دست اقدام است که پس از دریافت موافقت سهامداران عمده و دریافت مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار اطلاع رسانی های لازم انجام می شود.
منبع: بورس نیوز
دیدگاهتان را بنویسید