نگاهی به صنایع بورسی در هفته گذشته
بازار در هفته ای که گذشت تحت تاثیر رشد قیمت جهانی نفت و تثبیت آن در سطح 60 دلار، خوشبینی نسبی به مذاکرات هسته ای و گزارش های مالی شرکت ها با رشد 121 واحدی همراه شد و در سطح 64720 به کار خود پایان داد. در روزهای پایانی هفته با انتشار برخی اظهار نظر ها از مذاکرات هسته ای، سرمایه گذاران ریسک گریز مردد شدند و نیز شناسایی سود توسط نوسان گیران، بازار را با عرضه همراه کرد و روزهای پایانی هفته، شاخص کل کاهشی شد. اما حجم و ارزش معاملات در هفته گذشته نسبتا خوب بود و 3 میلیارد و 102 میلیون سهم به ارزش 6 هزار و 295 میلیار ریال معامله شد.
در هفته گذشته از 39 صنعت فعال در بورس، شاخص 14 صنعت با رشد همراه شد و 20 صنعت نزول را متحمل شدند. پر بازده ترین صنعت بورسی، ابزار پزشکی با 12 درصد رشد بود. کنتور سازی تنها نماد فعال در این صنعت بود که بازدهی خوبی را طی هفته گذشته ثبت کرد. چفیر هم تنها نماد حاضر در صنعت محصولات چوبی است که برای سال مالی 93 مبلغ 216 ریال زیان پیش بینی کرده بود و برای سال مالی 94 هم مقدار زیان هر سهم خود را به 256 ریال افزایش داد.
صنعت سایر واسطه گری های مالی دیگر صنعت پر بازده هفته بود که بیش از 6 درصد بازدهی داشت. تعدیل مثبت قابل توجه ولساپا و بازگشایی این سهم با حدود 10 درصد رشد، بیشترین تاثیر را در رشد این شاخص داشت.
انبوه سازی سومین صنعت پر بازده هفته گذشته بود که بیش از 4 درصد بازدهی را ثبت کرد. این صنعت مورد توجه نوسان گیران است.
بیشترین افت در هفته گذشته را صنعت استخراج سایر معادن و محصولات چوبی متحمل شدند. کماسه تنها نماد حاضر در صنعت استخراج سایر معادن است که مدتی بدون دلیل بنیادی خاص مورد سفته بازی قرار گرفته بود و طی هفته عرضه در این سهم زیاد شد.
بازار سهام، در شرایط فعلی به سمت تک سهم ها متمایل شده و جریان سفته بازی بر روی سهام بیشتر شده است. سهامی با تعدیل منفی، مورد تقاضا قرار می گیرند اما سهمی با شرایط بنیادی خوب حاشیه نشین می شود. هفته گذشته خپارس سهمی بود که زیانش را افزایش داد ولی در زمان بازگشایی افت چندانی نداشت و نوسانات مثبت را با وجود عرضه های سنگین ثبت کرد.
دیدگاهتان را بنویسید