نایب رییس مجلس: بانک ها اجازه جذب سرمایه ها را به بازار سرمایه نمی دهند
در نشست هم اندیشی فعالان بازار سرمایه با مسئولان ارشد اقتصادی که عصر دیروز در وزارت اقتصاد برگزار شد، حجت الاسلام محمد حسن ابوترابی فرد، نایب رییس اول مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه یکی از مشکلات بازار سرمایه، اتخاذ تصمیمات مقطعی و ناپایدار است، گفت: برگزاری این نشست ها نشان دهنده نگاه ویژه مسئولان اقتصادی، دولت و مجلس به بازار سرمایه می باشد. البته حمایت از بازار سرمایه، تصمیم و اراده پایدار دولت است. بطوریکه برای رشد و پیشرفت اقتصادی کشور نیازمند تصمیمات پایدار هستیم. تعیین نرخ خوراک مجتمع های پتروشیمی و پالایشی در سال گذشته از جمله این تصمیمات ناپایدار بوده که در این راستا تعیین نرخ ها را به صورت قانونمند در اختیار دولت قرار دادیم تا مسئولان دولت تصمیمات پایدار و منطقی را اتخاذ کنند.
به گزارش راتین بورس به نقل از بورس نیوز، وی با تأکید بر اینکه اراده جدی برای برون رفت از تصمیمات ناپایدار وجود دارد، گفت: یکی از مشکلات اساسی کشور اقتصاد دولتی و اتخاذ تصمیمات کارشناسی نشده و ناگهانی توسط مسئولان است. در پرداخت بدهی های معوق بدهکاران، بررسی لایحه بودجه سال 94 و لایحه حمایت از تولید رقابت پذیر راهکارهایی برای برون رفت از این تنگناها ارایه شده و دولت نیز پیشنهاداتی داده است.
ابوترابی فرد محور اصلی سخنان خود را ارتباط بین بازار پول و سرمایه خواند و افزود: بر خلاف آنچه رییس بانک مرکزی اعلام کرد، بازار پول یعنی بانک ها در حال حاضر با تمام بازارها در حال رقابت است و اجازه جذب سرمایه ها را به بازار سرمایه نمی دهد. در نتیجه با این شرایط کدام سرمایه گذار جرأت می کند منابع خود را به بازار متلاطم سرمایه بیاورد؟!
وی با اشاره به نرخ تورم 16.2 درصد اعلام شده توسط بانک مرکزی و تفاوت موجود این رقم با نرخ 15.2 درصدی اعلام شده توسط مرکز آمار ایران تصریح کرد: فرض کنیم نرخ 16.2 درصد واقعی باشد، در این صورت در کجای دنیا نرخ سود بانکی باید 2 برابر نرخ تورم باشد؟ این اشکال در شرایطی هم که نرخ سود تسهیلات اعطایی بانک ها از نرخ تورم پایین تر بود، وجود داشت و ما با این مورد هم مخالفیم. چرا که این امر مانع از آن می گردد که نقدینگی به سمت بازار سرمایه هدایت شود. اما مشکل امروز بازار سرمایه کجاست؟ باید به صراحت گفت در شرایطی که نرخ تورم 16.2 درصد بوده و نرخ تسهیلات اعطایی به بنگاه های اقتصادی نزدیک به 30 درصد است، آیا می توان از هم اکنون مرگ بازار سرمایه و واحدهای اقتصادی و تولیدی را اعلام نکرد؟
نایب رییس مجلس شورای اسلامی رییس کل بانک مرکزی را سکاندار مدیریت اقتصاد کشور خواند و تاکید کرد: در صورت استقلال بانک مرکزی، می توان شاهد شکوفایی اقتصادی بود. حال آنکه هم اکنون نگرانی اینجاست که چرا بانک ها با اعطای بهره بالاتر نسبت به یکدیگر به دنبال جذب منابع بیشتر هستد؟ جواب این است که برخی بانک ها و موسسات مالی به دلیل عدم مدیریت و نظارت دقیق در یک تا دو سال اخیر بدهکار شده اند و منابع موجود این موسسات پاسخگوی بدهی آنها نیست.
وی در خاتمه سخنان خود تأکید کرد: اگر بانک مرکزی به رسالت خود درست عمل نکند در شبکه بانکی کشور به مصیبت عظیمی دچار خواهیم شد که در نتیجه اختلال در بازار سرمایه و در نهایت کل نظام پولی و مالی کشور را در پی خواهد داشت. از این رو باید به بانک هایی که به سمت ورشکستگی می روند اجازه جذب منابع بیشتر را ندهید تا به بدهی آنها افزوده نشود.
دیدگاهتان را بنویسید