چه شرکت هایی بیشترین تعدیل مثبت یا منفی را برآورد کردند؟
با توجه به گزارشات منتشر شده توسط شرکت های بورسی بسیاری از کارشناسان معتقدند که گروه دارو و لیزینگ از جمله صنایعی هستند که بودجه مناسبی را منتشر کرده اند و پتروشیمی ها نیز علیرغم مواجهه با مشکل تعیین قیمت خوراک مصرفی پیش بینی درآمد هر سهم سال مالی آینده قابل قبولی را منتشر کرده اند. در مقابل نیز شرکت های سیمانی به صورت عکس عمل نموده اند.
براساس اظهارات رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در برگزاری نشست هم اندیشی فعالان بازار سرمایه با مسئولان ارشد اقتصادی طی چهارم اسفند ماه جاری حدود 177 شرکت گزارش بودجه سال 94 خود را منتشر کرده اند که از میان آنها پیش بینی درآمد هر سهم سال مالی منتهی به 29 اسفند ماه سال 94، 106 مجموعه با اعلام تعدیل مثبت سود برآوردی همراه بوده و در مقابل نیز 71 شرکت تعدیل منفی سود هر سهم سال مالی آینده نسبت به سال جاری را ارایه کرده اند.
براساس این گزارش، بودجه اعلامی از سوی چهار شرکت همچون دوده صنعتی پارس، زامیاد، پگاه آذربایجان غربی و تکنوتار با رشد سودآوری بیش از 100 درصدی همراه بوده است.
البته توجه به این نکته حائز اهمیت است که شرکت تکنوتار اولین پیش بینی درآمد هر سهم سال مالی 93 خود را با برآورد سود 150 ریالی اعلام کرده بود که پس از تعدیل منفی های متعدد طی عملکرد میاندوره ای این رقم به 40 ریال کاهش یافته است. براین اساس رشد سودآوری 150 درصدی “تکنو” با مقایسه با آخرین بودجه اعلامی شرکت به دست آمده است.
علاوه بر این، شرکت لوله و ماشین سازی در حالی سود برآوردی سال مالی آتی خود را مبلغ 58 ریال اعلام نموده که این رقم نسبت به آخرین سود برآوردی سال مالی 93 با 93 درصد افزایش یافته است.
همچنین بودجه برآوردی شرکت کربن ایران نیز حاکی از رشد 75 درصدی سود برآوردی طی سال مالی 94 نسبت به سال جاری دارد و در کنار آن مجموعه هایی همچون توکاریل و گروه صنعتی سپاهان نیز رشد سودآوری حدود 50 درصدی را برای سال آتی پیش بینی کرده اند، “تکشا” نیز رشد 39 درصدی سود برآوردی را به سهامدارانش وعده داده است.
براساس اطلاعات موجود، نمادهایی همچون “پارسان”، “وخاور”، “حسینا”، “فنوال” و “بالاس” بودجه سال مالی 94 خود را با برآورد افزایش سودآوری بیش از 30 درصدی اعلام نموده اند.
افزون بر آن، بودجه اعلامی نمادهایی همچون “رکیش”، “رانفور”، “شاراک”، پاکشو”، “ددام”، “دابور”، “شتهران”، “کدما”، “سخزر”، “ونوین”، “زمگسا”، “کبافق”، “درازک”، “دی”، “ونفت”، “اخابر”، “مداران”، “ثعمرا”، “شرانل”، “چفیبر”، “حپترو”، “وپخش”، “ولیز”، “خکمک”، “کپارس”، “دتولید”، “دامین”، “دزهراوی”، “دفارا”، “ساراب”، “غمینو” و … حاکی از افزایش سودآوری کمتر از 30 درصدی طی سال 94 نسبت به سال 93 دارد.
این در حالی است که برخی از شرکت های فعال در بورس پیش بینی درآمد هر سهم سال مالی آتی خود را با روند نزولی برآورد کرده اند که در این بین شرکت هایی همچون فولاد ارفع، سیمان بجنورد، صنعتی روان فن آور، سیمان سفید نی ریز، کاشی سعدی، سرمایه گذاری گسترش ایران خودرو، کالسیمین و روز دارو از جمله مجموعه هایی هستند که با کاهش قابل توجه سود برآوردی مواجه شده اند.
در پایان این گزارش می افزاید، شرکت های نفت بهران، پتروشیمی شیراز، لعاب ایران، قند شیروان و قوچان، لنت ترمز و قند قزوین نیز سود سال آینده خود را بدون تغییر با اهمیت اعلام نموده اند.
دیدگاهتان را بنویسید