اولین گام برای سرمایهگذاری در بورس چیست؟
در قسمتهای گذشته، به این سؤال مهم پاسخ دادیـم که برخلاف برخی تصورها، سرمایهگذاری در بورس فقط مختص افراد ریسکپذیر و یا متخصص نیست و افراد ریسکگریز و یا افرادی که تخصص کافـی در مسائل مرتبط با سرمایهگذاری ندارند هم میتوانند ازطریق خرید اوراق مشارکت، اوراق اجاره، سرمایهگذاری ازطریق صندوقهای سرمایهگذاری، استفاده از خدمات شرکتهای مشاور سرمایهگذاری، استفاده از خدمات سبدگردانی و… در بورس سرمایـهگذاری کننـد.
اگرچه قصد داریم که هریک از این روشهای سرمایهگذاری را به طور مفصل برای شما تشریح کنیم، اما بهتر است قبل از آن، به یک سؤال اساسی پاسخ دهیم و آن اینکه اولین گام اجرایی برای ورود به بورس چیست؟ به عنوان مثال، اگر سرمایهگذار پس از انجام بررسیهای لازم، به این نتیجه رسید که سهام شرکت الف، برای سرمایهگذاری مناسب است، حال چطور و از کجا باید این سهم را خریداری کند؟ در این برنامـه، پاسخ این سؤال را خواهیم داد.
حتما اسم کارگزار را شنیدهاید. خرید و فروش سهام و سایر انواع اوراق بهادار در بورس فقط ازطریق کارگزاران رسمی بورس انجام میشود، بنابراین برخلاف تصور عمومی، برای سرمایهگذاری در بورس هیچ نیازی به مراجعه به تالار بورس نیست و کارگزاران بورس این وظیفه را برعهده دارنـد.
کارگزاران افراد آگاه، خبـره و مورد اعتمـاد هستند که پس از کسب مجوزهای لازم از سازمان بورس و اوراق بهادار، اقدام به خرید و فروش سهام و سایر انواع اوراق بهادار میکنند و البته، در ازای ارائهای خدمات، مبلغ بسیار اندکی کارمزد دریافت میکنند. سازمان بورس به طور مستمر و دقیق بر نحوه فعالیت کارگزاران بورس نظارت دارد و همین امر سبب میشود تا سرمایهگذاراناطمینان لازم در اینخصوص را داشته باشند.
بنابراین، سرمایهگذاری در بورس، فقط از طریق کارگزاران رسمی بورس که در اغلب شهرهای کشور مستقر هستند، انجام میشود. برای مشاهده اطلاعات کارگزاران بورس، به پایگاه اینترنتی سازمان بورس و اوراق بهادار به نشانـی www.seo.ir مراجعه کنید.
اما اولین گام برای سرمایهگذاری در بورس چیست؟ اگر از شما بپرسند لازمه انجام عملیات بانکی مثل واریز وجه به حساب، انتقال وجه از حساب، صدور چک و… چیست، حتما پاسخ خواهید داد که برای انجام همه عملیاتهای فوق، باید حساب بانکی داشته باشیم. در بورس هم چنین چیزی وجود دارد. هر فردی برای سرمایهگذاری در بورس و خرید و فروش اوراق بهادار، باید کد سهامداری داشته باشد. در واقع، کد سهامداری، همانند حساب بانکـی است.
کد سهامداری، شناسهای 8 کاراکتری است که از سه حرف اول نام خانوادگی و یک عدد تصادفی 5 رقمی تشکیل شده است. مثلا اگر نام خانوادگی فردی رضایی باشد، کد سهامداری وی ممکن است، “رضا12234” باشد. کد سهامداری منحصر به فرد است و هر سرمایه گذار تنها یک کد معاملاتی دارد. برای دریافت کد سهامداری، کافیست به یکی از شرکتهای کارگزاری بورس مراجعه و مدارک شناسایی خود شامل کپی شناسنامه و کارت ملی را به کارگزار ارائه دهید. ظرف مدت دو روز، کد سهامداری برای شما صادر و تحویل شما میشود. صدور کد سهامداری کاملا رایگان است و لازم نیست از این بابت، هزینهای به کارگزار بپردازیـد.
با دریافت کد سهامداری، عملا قدم به دنیای بورس گذاشتهاید و میتوانید در این بازار سرمایهگذاری کنید. توجه داشته باشید که همه شیوههای سرمایهگذاری در بورس اعم از خرید و فروش اوراق مشارکت، اوراق اجاره، سهام، سرمایهگذاری در صندوقهای سرمایهگذاری و… نیازمند داشتن کد سهامداری است.
بنابراین، دریافت کد سهامداری، اولیـن گام برای ورود به بورس است.
در قسمتهای بعدی، شیوههای خرید و فروش سهـام را برای شما توضیح خواهیم داد.
به دنیای سرمایهگذاری خوش آمدید.
لینک ورود به کانال رسمی راتین بورس
دیدگاهتان را بنویسید