آموزه های وارن بافت-به ثروت رسیدن وثروتمند ماندن (قسمت سوم و چهارم)
قسمت سوم
نترس! وقت فروش قیمت را بالا بگو،
و وقت خرید خیلی پایین.
وارن می داند که مردم خجالت می کشند وقت فروش سهم بهای زیاد برای آن مطالبه یا وقت خرید قیمت خیلی ارزان پیشنهاد کنند. هیچ کس نمی خواهد طماع یا حقیر جلوه کند. به زبان ساده، در جهان کسب وکار، این که از فروش چه رقمی عایدت می شود یا وقت خرید چه مبلغی پرداخت می کنی تکلیف پول دار شدن یا پول از دست دادن تو را معلوم می کند. وقتی چانه زدن شروع شد می توانی قیمت فروش جنست را کم کنی یا اگر چیزی می خری قیمت آن را بالا ببری. اما عکس این روش شدنی نیست.
وارن از خیلی معامله ها کنار کشیده چون به شرایط او توجه نمی شده است. شاید مهم ترین نمونه خرید سهام ای.بی.سی. از مالک آن کپیتال سیتیز باشد. وارن توقع داشت در برابر پولی که می پردازد سهم بیشتری از شرکت به او داده شود، چون شرایط او را نپذیرفتند، کنار کشید. روز بعد کپیتال سیتیز تسلیم شد و مطابق نظر وارن معامله جوش خورد. تو بخواه شاید به خواسته ات برسی، اما اگر نخواهی…
قسمت چهارم
با آدم نااهل نمی توان درست معامله کرد.
نااهل نااهل است و آدم نااهل هیچ وقت طرف خوبی برای معامله کردن نخواهد شد. دنیا به قدری افراد خوب و شریف دارد که معامله کرد با آدم های دغل حماقت محض است. در معامله با آدم دغل اگر حس کنی مجبوری از خودت بپرسی« آیا این آدم شایسته ی اعتماد است؟» بی درنگ باید میز مذاکره را ترک کنی و سراغ آدم های قابل وثوق بروی و با آن ها معامله کنی نمی خواهی شک کنی که چتر نجاتت پیش از بیرون پریدن از هواپیما باز خواهد شد و نمی خواهی در صداقت شخصی که به زودی با او داد و ستد خواهی کرد دودل باشی. اگر حالا به طرف خود اعتماد نداشته باشی بعد ها هم نخواهی داشت، پس اصلا چه نیازی به اعتماد کردن به این قبیل آدم ها؟
وارن این درس را به دوستان نزدیک نیز داده بود.در زمان عضویت وارن در هیئت مدیران سلومون برادرز، بانک تامین سرمایه ای که برای سلومون برادرز کار می کرد، برخلاف نظر وارن با رابرت ماکسول، غول رسانه، دادوستد می کرد.منابع مالی ماکسول به قدری متزلزل بود که او را چک برگشتی می نامیدند. پس از درگذشت ناگهانی ماکسول سلومون برای بازیافت پول خود به شدت گرفتار شد.
قاعده ساده است :آدم های شریف آماده ی ایفا تعهدن، مردم نااهل آماده ی بی عهدی. پس چه بهتر که این دو با هم اشتباه نشوند.
دیدگاهتان را بنویسید