آموزه های وارن بافت – محیط کار (47-46)
قسمت چهل و ششم
“چه دشوار است آموختن ترفتدهاى کهنه به مدیران جوان”
وارن دریافته که آموختن تیز فهمى و فراست در کسب وکار-که با سالمند شدن شکل مى گیرد-به مدیران جوان تقریبا ناممکن است.
سالمندان رمز و راز کسب و کار را دریافته و مى دانند چه طور پول درآورند وارن در دهه ى هفتم و دوستش چارلى مانگر در دهه ى هشتم زندگى هستند و خانم بى٢ در بیش از صد سالگى “شرکت مبل نبراسکا”را اداره مى کرد و خیلى از مدیران شرکت بر کشایر هاتاى-شرکت هولدینگ متعلق به وارن-اینک در دهه ى هفتم عمر خویشند.
وارن در بر کشایر سن بازنشستگى را معلوم یا اجبارى نکرده،و خوداو به تازگى وارد شصت و پنجمین سال عمرش شده است.سن و تجربه مى توانند فضایلى به مراتب گران بهاتر از جوانى و جوش و خروش-در کسب مال-باشند.
قسمت چهل و هفتم
“وقتى درصدد استخدام کسى هستید به سه مشخصه ى او توجه مى کنید:صداقت،هوشمندى،و انرژى.اما صداقت مهم تر از آن دو است زیرا اگر صداقت نداشته باشد آن دو صفت دیگر او-هوشمندى و انرژى-تو را بیچاره مى کنند.”
وقتی کسى را استخدام مى کنى که کسب و کارت را اداره کند در واقع اعتماد مى کنى و دخلت را به او مى سپارى.
اگر این فرد زرنگ و پرکار باشد بر دخل تو خواهد افزود اما اگر درست نباشد با هزار و یک ترفند پول تو را از آن خویش خواهد کرد پس اگر ناچار شدى کسى را استخدام کنى که درست کار نیست، آدمى را استخدام کن که پر کار نباشد و مثل آجر لال باشد به این ترتیب تنها چیزى که مى تواند بدزدد آجر است.
در فلسفه ى مدیریت وارن مهم ترین عنصر صداقت است. وقتى شرکت مبل نبراسکا را از خانم بى خرید، خواستار حسابرسى دفاتر شرکت نشد و با این کار خانم بى و بقیه ى مدیران را متحیر کرد. وارن از خانم بى پرسید ارزش شرکت چقدر است و او پاسخ داد فلان قدر روز بعد وارن چک ۴٠میلیونى را تقدیم خانم بى کرد. وقتى بعدها این خانم علت حرکت وارن را از او پرسید وارن پاسخ داد به شما بیش از حسابداران خودم اعتماد دارم. همچنین در روش مدیریت وارن، مدیران او به مقدار فراوان استقلال عمل دارند. آنها مجازند کسب و کار وارن را طورى اداره کنند که انگار مالک آنند اگر مدیران او صداقت نداشته باشند وارن چگونه مى تواند تا این حد به آنها آزادى بدهد.
دیدگاهتان را بنویسید